Pogače sa pečurkama: Ukusan i lagan recept
Pogače sa pečurkama se prave sa vrlo jednostavnim sastojcima i začinima i idealne su kao zamena za hleb
01. mart 2023.
| Aleksandra DudvarskiSvaka nacija ima svoje somunove , koji su u osnovi prilično slični jedni drugima – sledeći recept u osnovi počinje od indijskog naana, ali u njemu nema egzotičnih sastojaka ili komplikovane pripreme.
Za testo je potrebno malo dizanja, o tome svakako vodimo računa: vredi truda, učiniće našu pitu zaista mekom i sočnom. Posebnost sledećeg recepta je u tome što sadrži dosta gauda sira koji se topi u rastezljiv karakter, a zatim ga, sveže pečenog, pokapamo sa malo meda, tako da je krajnji rezultat slano-slatkast i uzbudljiv. Domaće pecivo je mnogo bolja ideja od bilo kog peciva iz prodavnice, pa hajde da ga svakako probamo – čak i ako obično ne pečemo testo.
Može biti i savršen izbor kao prilog za goste ili kao prilog sočnijim jelima!
Sastojci:
1 šolja toplog mleka
2 kašike meda
2,5 kašičice suvog kvasca
200 grama masnog grčkog jogurta
500 grama finog brašna
1,5 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
600 grama rendanog gauda sira (ili druge vrste po želji)
5 kašika semenki susama (opciono)
malo otopljenog putera za pečenje
med za posluživanje
Priprema:
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Saminaleo/iStock/Getty Images Plus via Getty Images
Pogače sa pečurkama se prave sa vrlo jednostavnim sastojcima i začinima i idealne su kao zamena za hleb
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...