1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Saveti svetskih modnih stilista:...

Saveti svetskih modnih stilista: Kako nositi čipku ovog leta?

02. август 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Pogledajte kako možete da je ugradite u svoju garderobu u zavisnosti od ličnog stila.

Čipka , delikatna i zamršena tkanina koja potiče iz ranijih vremena, napravila je veoma dinamičnu ponovnu pojavu u svetu mode. Nekada je asocirala gotovo isključivo na vintage eleganciju i tradicionalnu odeću, a sada se pretvorila u moderan trend, fascinirajući kako modne dizajnere tako i one koji verno prate trendove.

Kako nositi čipku ovog leta?

U ovogodišnjim letnjim kolekcijama, čipka, ako nema dominantnu ulogu, čini njihov bitan deo, a svakako je stigla i do kolekcija lanaca prodavnica. Naime, ovogodišnji trend čipke u odeći i aksesoarima izražen je u raznim vrstama, od klasične gipur čipke i broderie anglaise, do specijalnih printova koji su rađeni uz pomoć raznih dezena, ali i heklanih kreacija, hipi raspoloženja u našim lookovima.

U svakom slučaju, čipka više nije ograničena na venčanice ili svečanu odeću: ona je našla svoje mesto u svakodnevnoj modi. Stoga smo u različitim verzijama identifikovali čipku i tehnike koje su direktno povezane sa njom i predlažemo da ih ugradite u svoju garderobu, prateći trend koji definitivno ostaje tu.

Kendall Jenner je nedavno pozirala u plavo-jorgovanoj satenskoj haljini iz prve kolekcije Stelle MCartney za Kloe 1998. Svileni maksi komad imao je belu čipku preko grudi i dve sićušne trake koje su se vezivale visoko na vratu. Donji veš kao deo svakodnevne garderobe ponovo je ponovo došao u žižu pažnje, donoseći sa sobom i vrstu čipke koja se savršeno kombinuje sa ovakvim teksturama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kendall (@kendalljenner)

Pored Kendall, drugi modeli i holivudske zvezde su prihvatile povratak čipke, ugrađujući je na maštovite načine u svoj svakodnevni izgled. Australijanka Isabelle Mathers odabrala je crnu čipkanu maksi haljinu za degustaciju vina. Odvažan izgled, kreiran od strane australijskog brenda ARCINAORI, je direktno iz romantičnog filma i naglašava sposobnost čipke da uzdigne svaki jednostavan ansambl.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Isabelle Mathers (@isabellemathersx)

Čipka – i svaka tehnika koja na nju liči – nudi beskrajne mogućnosti za kreiranje elegantnog i šarmantnog izgleda. Najsvežija verzija je heklana verzija i uključuje desetine vrsta odeće i dodataka, u verzijama koje mogu, ako se kombinuju sa malo mašte, da kreiraju ultimativni letnji izgled.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Imaan Hammam (@imaanhammam)

Poznata TikToker Amelie Zilber napravila je razliku i umesto totalnog izgleda sa heklanom odećom, izabrala je da kombinuje jarko crvenu majicu sa belim teksas šortsom visokog struka, čime je pokazala da se čipka lako kombinuje sa modernijim materijalima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Amelie (@ameliezilber)

Sada je izvesno da reč čipka ne izaziva asocijacije koje završavaju u drugim epohama i da se koristi da daju dašak luksuza, sa modernom estetikom u svemu, od načina na koji je tkana, do šare i materijala od kojih je je kombinovano. Modni dizajneri, posebno najsofisticiranijih kuća, ne propuštaju da istraže njegovu primenu u svakoj svojoj kolekciji. Na primer, poznata kuća Chanel za kolekciju SS23 odabrala je različite vrste tkanina i ugradila ih u različite izglede, neke modernije, neke klasičnije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели CHANEL (@chanelofficial)

Možda najlakša verzija (u najširem smislu) čipke je broderie anglaise, koju karakterišu mali okrugli otvori, koji često formiraju geometrijske oblike. Veoma se lako kombinuje, posebno ako je u pitanju top ili suknja, dostupna je u beloj, ali i intenzivnim nijansama, poput fuksije, i podseća na još jedan trend koji dominira ovim periodom, barbiecore.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ZARA Official (@zara)

Suština je da moda, bez obzira na to koliko uličnog stila uključuje, ostaje devojačka i u tkaninama i u šavovima, i radujemo se što ćemo videti koji će se stari ženski trend pojaviti u narednim sezonama, kako bi se sve spojile od nule i daju nam mnogo mogućnosti da stvorimo subverzivne, zanimljive, jedinstvene izglede.

Izvor vesti: marieclaire.gr

Izvor slike: triocean/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Ales_Utovko/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; SanneBerg/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate