1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Rajf za kosu doživljava...

Rajf za kosu doživljava renesansu: Najpopularniji modeli za 2023.

09. август 2023.

| Miljana Momirović
Aksesoari za glavu su ove sezone postali jedan od neizostavnih modnih komada.

Mnogima je prva asocijacija na rajf za kosu osnovna škola ali ga ipak možete nositi sa stilom. U nastavku pogledajte kako ih stilizuju poznate dame, čak i na crvenom tepihu.

Rajf za kosu doživljava renesansu: Najpopularniji modeli za 2023.

Oživljavanje ovog aksesoara za kosu se sprema već neko vreme — Bella Hadid je njihov fan od najmanje 2019. godine, a Nicola Peltz Beckham ih nosi poslednjih godinu dana.

Međutim, popularnost ovog dodatka je zaista porasla nakon Met Gala 2023. godine, kada su zvanice, uključujući Emmu Chamberlain, podigli trend na viši nivo.

Zatim je Jennifer Lawrence primećena u maloj crnoj haljini koju je upotpunila Dior trakom za kosu.

Nedavno se i Camilla Cabello prepustila novom-starom trendu i zaista je izgledala fantastično sa crnom trakom za kosu na Nedelji mode u Parizu 2023.

Sa svojom definitivno elegantnom estetikom, nije iznenađujuće što se rajf za glavu ponovo pojavio uporedo sa usponom tihog luksuza — i to nije prvi put da je oživljena. Činjenica je da su trake za kosu decenijama unazad bile popularne.

Lik Lewis Carroll, Alisa, nosila traku za glavu tokom svojih avantura u Alisi u zemlji čuda, dok su trake za glavu postale sastavni deo stila flapera 1920-ih. Dodatak za kosu je takođe bio popularan 1950-ih i 60-ih godina pre nego što su Lady D i Carolyn Bessette-Kennedy vratile traku za glavu u trend 1990-ih.

U skorije vreme, rajf za kosu se povezivao sa lepoticama poput  su se povezivale sa lepim likovima poput Cher u Clueless i Blair Waldorf u Gossip Girl. Za one od nas koji još uvek povezuju traku za glavu sa modom koju smo nosili u osnovnoj školi, obećavamo da traka za glavu može prilično stilski. Bilo da isprobate trend tako što ćete stiližovati crnu traku za kosu uz opremu za trening ili ćete se odlučiti za deblju traku poput Alise, i dalje ćete biti u trendu.

Rajf za kosu: Ovakvi modeli su u trendu 2023.

 

 

Izvor vesti: marieclaire.com.au

Izvor slike: Mike Coppola / Staff/GettyImagesEntertainment, Pascal Le Segretain / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate