1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Povratak trenda: Suknja preko...

Povratak trenda: Suknja preko pantalona

27. април 2023.

| Hana Dunđerov
Vaskrsnuće još jednog zaboravljenog trenda

Bila je to 2006. godina kada nas je sve zapljusnuo trend potekao, ni manje, ni više, sa Disney kanala – Miley Cirus i Ashley Tisdale počele su da nose  haljine preko farmerki. Vrlo brzo, svet je postao lud za trendom i počela je da se nosi suknja preko pantalona. Kasnije,tokom prošle decenije, ovo je odbačeno kao posebno neukusan prolazni modni hir, ali danas… pa, danas se čini da se on vraća na velika vrata.

Suknja preko pantalona: povratak iz Y2K

Ovoga puta za trend suknja preko pantalona nijedna kriva slavna ličnost,  već ‘Y2K’ ili jednostavno  – estetika 2000-ih. Ona je iz pepela podigla stvari poput  kargo pantalona, cipela sa platformom… Da, i suknju preko pantalona.

Sada, na mnogo diskretniji način i u skladu sa vremenom, ova struktura defiluje modnim pistama i uličnim stilom gradova koji su prestonice mode, poput Pariza, Njujorka, Milana ili Madrida. Firme visoke mode kao što su Chloe ili Givenchy su prošle jeseni uključile suknja preko pantalona komplete u svoje revije, očekujući da ćemo ovog proleća 2023. godine, po svoj prilici, ponovo pasti u ruke ovog trenda.

Suknja preko pantalona u 2023. godini

Primena ovog trenda je malo sofisticiranija nego pre 20 godina. Farmerke će i dalje imati veliku zastupljenost u formuli ovih kompleta, ali mogu da ustupe mesto i drugim vrstama tkanina kao što su šifon ili saten. Dobrodošle su i lude mešavine printova koji pokazuju da je više uvek više.

I, naravno, u godini u kojoj predimenzionirani krojevi doživljavaju najveći procvat idealno je da se opredelite za upravo ovakvu kombinaciju.

Što se tiče izbora haljine, imaćete  ogromnu slobodu , jer ako nešto karakteriše  kombinaciju suknja preko pantalona, to je originalnost i oslobođena kreativnost. Neće biti važno da li su haljine mini, midi ili dugačke. Čak ni njen stil.

 

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: Pascal Le Segretain/GettyImagesPlus