1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Patike za leto: 5...

Patike za leto: 5 hit trendova koje će svi nositi!

04. јун 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Što bi se reklo, očekuje nas za svakoga ponešto!

Sportske, udobne, eklektične i elegantne, patike su apsolutni must have u letnjim talasima našeg životnog stila. Neki ih biraju za trčanje, drugi za kancelariju ili čak za noćni izlazak jer su udobne, fleksibilne i inherentno hladne — sve karakteristike koje odražavaju trendovi 2023.

Na pistama sledećeg proleća/leta videli smo da su mnogi dizajneri zamenili visoke štikle za cool par patika. Od planinarskih patika do onih inspirisanih 80-im, dizajneri nisu bežali od sportskih detalja

U nastavku pogledajte stilove patika koje će svi nositi ove letnje sezone.

Patike za leto 2023.

 

Planinarske patike za leto

Planinarske patike bile su popularan izbor poslednjih meseci, postajući omiljeni stil slavnih ličnosti poput Emily Ratajkowski i Bella Hadid. Za leto 2023,Sandy Liang je predstavila crno-bele Salomon patike u skoro polovini izgleda svoje kolekcije, dokazujući da ovaj trend neće uskoro izgubiti svoju popularnost.

Klasične bele patike za leto

Nostalgija je još uvek u modi, tako da je sada vreme da izvadite klasične Stan Smiths, 990-e i Air Force 1s iz svog ormara. Ako ih nikada ranije niste imali, vreme je da uložite u ovu vrstu patika sada, pre nego što potražnja nadmaši dostupnost.

Addidas Samba patike za leto

Samba, Addidasova patika, i dalje je omiljena za sledeću sezonu, a poznate ličnosti poput Kendall Jenner i Hailey Bieber verno nose ovaj stil sa ležernim izgledom ali i šire. Sa gumenim đonom i spoljašnjošću od antilopa, drugi brendovi patika kao što su Gola i Puma nude sopstveni pogled na popularni model 70-ih kao deo svojih osnovnih kolekcija. A ako tražite nešto malo više u modi, pogledajte verziju Totemeovih patika od antilopa.

Duboke patike za leto

U SAD su ove patike bile treći najtraženiji stil prošlog meseca, prema Guglu. Za to krivite seriju „Stranger Things“, čija je poslednja sezona na Netflix-u prilično oživela modu iz 80-ih, ili nedavni ulični izgled Belle Hadid inspirisan ovom decenijom.

Predviđamo da će se stil značajno vratiti sledeće godine. Na Coach-ovoj reviji proleće/leto 2023. brend je upario ove patike sa kožnim kaputima i haljinama, ojačavajući svoj prestiž i u svetu mode.

Runner patike za leto

Uvek cenimo lep par patika za trčanje i volimo da ih uparimo sa pametnim pantalonama i belom košuljom. S druge strane, Cecilie Bahnsen podigla je klasične Asics patike za trčanje na nove stilske visine, uparivši ih sa svojim ženstvenim haljinama, čineći vrhunac o kojem se mnogo pričalo na Nedelji mode u Parizu.

Izvor vesti: www.marieclaire.gr

Izvor slike: Ales_Utovko/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; VitaliiSmulskyi/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate