1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Odeća za niske žene:...

Odeća za niske žene: 6 modnih trikova pomoću kojih ćete izgledati zanosno!

30. март 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Neki odevni komadi jednostavno nisu za džepne venere, dok će u drugima izgledati fenomenalno!

U današnjoj modnoj industriji više ne postoji jedna veličina koja je bitna, niti godine, niti bilo koje mere. Modne piste su bile ispunjene manekenkama veoma različitih lepota, uzrasta i rasa koje jasno i glasno viču da je moda za sve. Ali pred nama je još dug put.

U stvari, jedna od velikih razlika između onoga što je decenijama karakterisalo modele i nas ostalih smrtnika je visina. Državni proseci su nekoliko centimetara ispod proseka koji preplavljuje modne piste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie Minogue (@kylieminogue)

Nema apsolutno ničeg lošeg u tome što ste visoki između 155 i 165 centimetara , naravno, ali je istina da morate da sečete donji deo pantalona, da gazite na maksi haljine ili da vam neki modeli jednostavno ne pristaju.

Međutim, ima dosta trikova koje možete primenjivati, da vizuelno dobijete nekoliko centimetara. Evo o čemu se radi.

 

Odeća za niske žene

Monohromatski

Postoji li nešto hladnije i efikasnije od monohromatskog odeće ? Kad god pregledate modne piste i street style lookove, naša pažnja je usmerena prvo na izgled koji ima jedan ton kao protagonista.

Ta ravnoteža koja se postiže korišćenjem jednog tona ili hromatskog opsega je nepogrešiva. Takođe na ovaj način izdužujete i stilizujete siluetu. Pažnja! Da biste primenili ovaj trik, nije neophodno da se odlučite samo za jednobojne odevne predmete, podjednako dobro funkcionišu i štampani dvodelni kompleti.

Lepršave pantalone sa visokim potpeticama

Jedno od najraširenijih pogrešnih verovanja tokom godina je mišljenje da će nošenjem lepršave ili oversized odeće figura biti narušena. Međutim, lepršave pantalone su ne samo najudobnije i laskave, već su savršene da ispod dodaju potpetice. Tim prekrivanjem se još više produžuju noge.

Manje torbe

„Ali  ta torba je veća od tebe“ , verovatno je to jedna od fraza koju ste najviše puta čuli u životu. Iako maksi torbe obiluju modnim pistama i u street style-u , za niske dame ovo nije prava opcija. Birajte manje torbe, koje se se uklapaju s proporcijom tela i čine da izgledate elegantnije.

Naglasite  struk

Još jedan mali savet, ali jednako efikasan, jeste da dodate kaiš preko kaputa, jakni ili haljina. Ključno je da pojas postavite malo više iznad struka , jer time činimo da silueta izgleda duže.

Prava dužina

Veoma je teško ostaviti oversized odeću po strani. U stvari, ne moramo, samo moramo da se odlučimo za komade u njihovoj tačnoj dužini. Na primer, kada nosite XL blejzer kombinujete ga sa mini suknjom ili čak samo crnim hulahopkama i čizmama tipa Dr. Martens. Na taj način stvarate vizuelnu harmoniju dok još uvek nosite svoju omiljenu odeću.

Pantalone visokog struka sa otvorenim cipelama

Odeća (pantalone, suknje, farmerice…) visokog struka odgovara svim tipovima tela i savršen je kada želite da vizuelno produžite noge. Sada kada dolazi proleće i lepo vreme, savet je da ovakve komade kombinujete sa visokim štiklama ili otvorenim cipelama, jer ostavljanjem gležnja vidljivim povećava se efekat pantalona.

Izvor vesti: www.marie-claire.es

Izvor slike: Stefan Gosatti / Stringer via Getty Entertainment; Frazer Harrison / Staff via Getty Entertainment; Brook Mitchell / Stringer via Getty Entertainment

Nastavite da čitate