1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Baletanke se vraćaju u...

Baletanke se vraćaju u modu, a evo koji modeli će biti u fokusu u 2023!

17. март 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Iako su neke vreme bile skrajnute iz modnog sveta, baletanke se vraćaju na modnu scenu i to na velika vrata.

Dok su kožne verzije bile u trendu u prošlosti, balletcore obuća će, čini se, biti svuda oko nas..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IOANNA • VLACHOU (@vlachouin)


„Ono što je zapanjujuće u vezi sa baletankama koje se pojavljuju ove sezone je to koliko blisko podsećaju na stvarnu obuću za balerine – detalji na pertle, nožni prsti, vitke i elegantne siluete – oslanjajući se na sveobuhvatne teme novosti i fantazije 2023. godine“, kaže Jessica Richards (Džesika Ričards), prognozerka trendova i osnivačica JMR Trend + Creative .

Ali, u poređenju sa drugim hirovitim trendovima iz 2023. kao što su naduvene siluete i 3D cvetne kreacije, baletanke koje izgledaju kao bukvalne baletske cipele su na pitomijoj strani stvari.

Baletanke u 2023.

„Pošto su nov, ali i dalje veoma nosiv, ovaj stajling daje osećaj hirovitosti tradicionalnijem izgledu – recimo, teksas, koji je bio popularan uz ovu obuću – ili može biti završni dodir na eklektičnijoj tački gledišta koje odjekuje ove sezone, poput oversized tila za pravi trenutak uličnog stila balerine“, nastavlja Jessica.

Iako su baletanke od satena i svile popularne među uličnim stilom i influenserima, pojavile su se u raznim stilovima na pistama za proleće/leto 2023.

Na revijama Tory Burch, Chanel i Jacquemus, baletanke su napravljene od kože, optočene kristalima a bilo je primeraka i od pravog plavog teksasa. U Sandy Liang, baletanke u Mary Jane stilu dolazile su i od satena i od kože.

Konačno, Simone Rocha je pokazala parove  u cvetnom satenu prekriveni nežnim kaiševima, zajedno sa debljim metalnim verzijama sa đonom na platformi.

Ako je nešto jasno ove sezone, to je da su baletanke moderno ažurirane. Umesto da žude za jednim parom ili oblikom, dizajneri nude avanturistički pristup nekada jednostavnom stilu.

Izvor vesti: marieclaire.com

Izvor slike: Pascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment; Ferhat Zupcevic / Stringer via Getty Entertainment; Craig Barritt / Stringer via Getty Entertainment

Nastavite da čitate