1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Majice za niske devojke:...

Majice za niske devojke: Ovi modeli najbolje stoje ženama nižim od 160 cm

21. април 2023.

| Hana Dunđerov
Kompletan vodič za otkrivanje najboljih dekoltea, dezena i dužina za niske dame

Ako ste niži od 160 centimetara, definitivno znate šta znači tražiti garderobu. Možda niste imale toliko problema pri izboru bluze ako poredimo to sa kupovinom haljina, farmerki ili dugih sukanja. Ali, ako ćemo iskreno, kada ste niske, čak i kupovina majice može da bude izazov.

Setite se samo obima mišica ili dubine dekoltea? Da, taman ste našli komad koji je xxs veličine, kad – on uopšte nije prilagođen proporcijama niskih žena. Šta sad?

Bluze koje najbolje pristaju niskim ženama

Kao što to biva sa ostalim odevnim predmetima, postoje određena pravila koja će vam biti od velike pomoći pri izboru savršenog modela.

Dekolte

Ako govorimo o bluzama za niske žene, ne možemo a da ne pomenemo dekolte. Postoje određeni izrezi koji produžavaju ili skraćuju siluetu. Za nas niže do 160 centimetara – najlaskaviji je dekolte V oblika. Ukoliko niste pristalica ovakvog dekoltea, koristite duge ogrlice, one takođe daju efekat izduživanja torzoa.

Dezen

Obratite pažnju na šare. Na primer, bilo koja bluza sa vertikalnim prugama je dobar izbor jer, zna se – ovakve šare izdužuju.

Gola ramena

Iako nam najviše laska V izrez, to ne znači da moramo da se podredimo ovom trendu. Bluze sa golim ramenima mogu da budu prilično upečatljive na niskim devojkama. Ovo je odličan trik da ga uparite sa predimenzioniranim trendom -a ko vam se vide ramena, nećete izgledati kao da vas je bluza progutala.

Rukavi

Najbolje rešenje za vas su rukavi 3/4. Iako deluje čudno, ovakvi rukavi čine ruke dužima, a vaša silueta izgleda elegantnije.  Pod ovim ne mislim da sam potpuno prestala da koristim bluze ili košulje dugih rukava, naravno da nisam. Ali kada to uradim, pokušavam da ih podvrnem iznad zglobova. Ovo je odličan trik i ako vam se dopada bluza koja nije baš vas mini broj.

Izvor vesti: marie-claire.es

Izvor slike: triocean/gettyimagesplus

Nastavite da čitate