1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Kako nositi korset, a...

Kako nositi korset, a da izgledate mršavije?

12. април 2024.

| Miljana Momirović
4 najbolja načina za stilizovanje.

Bez obzira da li je reč o dnevnom ili večernjem stajlingu, korseti su jedan od najpoželjnijih modnih komada 2024. godine. Pogledajte kako nositi korset.

Tradicionalno, korset je donji veš koji se nosi na torzu i oblikuje figuru u siluetu peščanog sata. Moderni modeli su komforniji ali i dalje imaju istu svrhu: vizuelno uvećavaju grudi i smanjuju struk.

U nastvaku pogledajte kako ga stilizovati.

Kako nositi korset?

Bez obzira da li ste ljubitelj tradicionalnog modela ili preferirate moderniji stil, u nastvaku pogledajte četiri načina kako nositi korset.

Korset kao krop top

Mnogi moderni modeli korseta padaju malo iznad ili ispod pupka zbog čega su idealni za stilizovanje kao majice. Uparite ga uz midi suknje za večernje prilike ili uz par pantalona za svečanu priliku. Za dnevne izlaske korset možete nositi i uz farmerke sa visokim strukom i blejzerom. Sakrićete višak i vizuelno izgledati mršavije.

Eksperimentišite sa različitim bojama i dezenima da bi odevna kombinacija bila više ili manje formalna. Crop top od čipke sa midi suknjom je elegantan izgled za noćni izlazak, dok jednostavan beli ili crni korset dobro funkcioniše kao ležerni, dnevni stajling.

Kako nositi korset za oblikovanje figure?

Korseti za oblikovanje tela će učiniti čuda za figuru. Takvi modeli zatežu struk i podižu grudi zbog čega ga možete nositi i bez grudnjaka. Za mršaviji izgled, stilizujte korset ispod odevnog komada užeg kroja, kao što je uska haljina. Izaberite pamučni, svileni ili satenski korset, jer ove tkanine klize ispod haljine bez stvaranja nabora ili linija.

Korset preko košulje

Teksas ili kožni korseti se popularno nose preko oversized bele košulje za klasičan staling koji možete poneti u svakoj prilici. Stilizujte ovaj par uz pantalone i štikle ili pretvorite izgled u mini haljinu sa parom čizama preko kolena.

Korset preko haljine

Istina, korset haljine su sve popularnije ali ovakav izgled možete postići i same. Istaknite figuru tako što ćete obući haljinu, a preko nje uski korset. Dobro funkcioniše sa lepršavim haljinama ali i sa uskim modelima za još vitkiji izgled. Alternativno, stlizujte korset preko bilo kog kombinezona, od oversized do uskih modela.

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate