1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Crvene haljine za žene...

Crvene haljine za žene u četrdesetim

16. август 2023.

| Hana Dunđerov
Crvena je boja strasti, ali i snage

U velikoj pomami za Barbiecorom gotovo smo zaboravili na jednu divnu i jaku boju – boju samopouzdanja, snage i sofisticiranosti. Crvena boja je uvek u trendu, a ovo su savršene crvene haljine za žene u četrdesetim.

Zašto je crvena boja značajan modni izraz?

Iako pola sveta pliva u ružičastom zbog ogromnog uspeha Barbie filma, vredi dati šansu crvenoj, jer ona nije samo boja samopouzdanja, već i zavodljive sofisticiranosti. Izjava nije nastala iz vazduha, slavne ličnosti poput Jennifer Lopez ili Kate Moss ovih dana nose crveno, a njihovim izborima možemo da verujemo. „Crvena je vatrena boja koja izaziva strast i energiju. To je nijansa čiju svetlost percipiramo kao dugu talasnu dužinu, baš poput semafora“, objašnjava britanski stručnjak za boje i stil Jules Standish. – Slavne ličnosti koje nose crveno odražavaju ovu energiju. Saopštavaju da uživaju u životu i da su puni kreativnosti i motivacije. Fantastično izgledaju na fotografijama.”

Tajna crvene haljine za žene u četrdesetim

Crvena haljina je oličenje senzualnosti, ali funkcioniše samo ako je nosilac oživi pokretom, zbog čega je bezvremenska kao i crveni ruž.

Tajna je da u crvenoj boji kupujete one komade odaće koji su usmereni ka delovima tela koje želite da istaknete. Tako ćete izdužiti, izvajati, stanjiti svoju figuru- sve po želji.

Najbolje crvene haljine za žene u četrdesetim

#1

#2

#3

#4

#5

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: David Dee Delgrado, Caroline McCredie, Kirstin Sinclair / Stringer/GettyImages