1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. BRICS+: Modni samit koji...

BRICS+: Modni samit koji ujedinjunje talente i eksperte iz celog sveta

12. јануар 2024.

| Stana Luković
Veliki modni događaj, održan u Moskvi u decembru

BRICS + Fashion Summit – veliki modni događaj, održan u Moskvi u decembru, značajan je po razmeni znanja i ideja između kreativaca, umetnika i poslovnog sektora modne industrije, što odražava težnju saveza BRICS da integriše širok krug učesnika za jačanje mreže i saradnje.

Srbija ima ogroman potencijal i velike talente, o čemu svedoči ovogodišnji predstavnik – modna kuća Batakovic Belgrade.

Ove godine na Moskovskoj Nedelji mode, koja će se održati u ruskoj prestonici od prvog do osmog marta, prisustvo srpskih dizajnera značiće veliki razvoj njihovih karijera, kao i razvoj kulture i ekonomije, što je cilj ovog značajnog događaja.

A sada se prisetimo najsvetlijih modnih trendova predstavljenih na modnim revijama BRICS + Fashion Summit.

BRICS+ 2023 – Pregled modnih revija

Tokom BRICS+ 2023 12 dizajnera je imalo priliku da prikaže svoje kolekcije i kreacije, koje su se konceptualno i stilistički razlikovale jedne od drugih, što je i bio cilj ovogodišnjeg samita – estetika različitosti i noviteta.

Iza Srbije je stajala modna kuća Batakovic Belgrade. Bataković, kao proslavljeni srpski brend, širi granice komfora i stila. Svoju kolekciju za jesen i zimu 2024. predstavili su poslednjeg dana Samita.

BRICS

Anna Kadetova

Brend koji je izgradio ime usklađenim tonalitetima, kombinujući funkcionalnost i glamur, u Moskvu je doneo komade velikih kaputa, ležernih polustrukiranih haljina, napravljenih od različitih materijala, što oživljava raznolikost svakog izloženog komada.

BRICS

Denis Goryshev

BRICS

Denis Goryshev

Kolorit je bio baziran na inspiraciji zemlje, prirode, drveta, stakla, u kontrastu sa jarkim bojama, poput upečatljive crvene.

BRICS

Vladislav Bochkarev

Ostali brendovi koji su izlagali svoje kolekcije postavili su i učvrstili trendove na sceni za sezonu 2023/2024.

BRICS

Pasha Raw

BRICS

Pasha Raw

Igra bojama:

Kineski brend 陳宇CHNNYU u svojoj kolekciji prikazuje klasične siluete, i to kontrastom jarkih boja, printova i tekstura.

BRICS

Victor Boyko

Efekat dualiteta je prikazan „oversized” krojevima, koji su savršeno uklopljeni uz nežne topove sa printovima vedrog neba.

BRICS

Ivan Gushchin

Kolekcija ALENE AKHMADULLINA se bazira na skladu funkcionalnosti, koja se odražava u klasičnim pantalonama od džinsa,  i šika, oličenog u haljinama kompleksnih detalja i tekstura.

Igra bojama je uočljiva u zanimljivom i efikasnom uslađivanju različitih materijala i tekstura.

BRICS

Victor Boyko

BRICS

Victor Boyko

Početak Davida Tlale kolekcije (Južnoafrička Republika) je bio nesvakidašnji, jer su svi modeli izašli zajedno, pa tek zatim pojedinačno.

BRICS

Denis Goryshev

Pored ovog odličnog psihološkog trika, komadi odeće su prkosili proporcijama, preko više slojnih materijala, koji su se savršeno uklapali jedan sa drugim.

BRICS

Pasha Raw

BRICS

Denis Goryshev

Arhitektonske forme:

Minimalistički pristup odevnim predmetima sa belim i pastelnim koloritima Lucasa Leão (Brazil) dao je odličan vizualni efekat, naglašavajućidezene drevnih naroda.

BRICS

Denis Goryshev

BRICS

Denis Goryshev

Od 1995 Arzu Kaprol (Turska) donosi na scenu futuristički dodir svojim kreacijama, što je bio slučaj i na ovogodišnjem samitu BRICS+, gde se njena kolekcija istakla arhitektorskim oblicima, krznom i životinjskim printovima.

BRICS

Denis Goryshev

BRICS

Denis Goryshev

Povratak u ‘00:

Na čelu sa Juan Hernandez Daels novom kolekcijom brenda SADAELS (Argentina) donose svežinu u oblačenju i lakoću nošenja stvari uz crop-top modele, pantalone sa niskim strukom i mini-suknje, zračeći energiju 2000-ih.

BRICS

Victor Boyko

BRICS

Victor Boyko

Održiva moda:

Mnogi dizajneri koriste ekološki prihvatljive materijale u svojim kreacijama. Među njima, AL•DRI•E (Indonesia) se ističe kao zagovornik ekologije u modi.

BRICS

Denis Goryshev

Ovaj brend uvodi punk elemente u svoje modele. Njihova misija održivosti se ostvaruje upcycling-om starih materijala.

Dodir drevne kulture:

Hany El Behairy (Egipat) je svojim kreacijama uspeo da oživi siluete iz kulture drevnog Egipta, i kraljicu Nefertiti kao svoju vodeću inspiraciju.

BRICS

Denis Goryshev

BRICS

Pasha Raw

Kolektivna revija dizajnerâ iz Indije (KHANIJO; Naushad Ali; Shruti Sancheti; Ritesh Kumar) je uspela kreacijama da oživi elemente njihove bogate kulture, ali svejedno su uspeli da zadrže svoj lični pečat.

BRICS

Victor Boyko

BRICS

Victor Boyko

BRICS

Victor Boyko

The english version of the text read HERE

Izvor slike: BRICS