1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Najlepšu haljinu na dodeli...

Najlepšu haljinu na dodeli Oskara nosila je Anđelina Džoli

11. март 2024.

| Miljana Momirović
O ovoj haljini će se još dugo pričati.

Kada se sve sabere i oduzme, u poslednjih skoro 100 godina, nijedna haljina nije ni približno bila tako lepa kao ona koju je nosila Anđelina Džoli.

Iako se Oskar održava samo jednom godišnje, bilo je poprilično istorijskih modela haljina na crvenom tepihu. Od najskuplje haljine za Oskara do legendarne kreacije koju je nosila Gvinet Paltrou, ni jedna ni druga nisu izglasane za najlepšu.

Sve to govori da je teško izabrati favorita ali najlepša haljina na dodeli Oskara je izglasana i zvanično ju je nosila Anđelina Džoli i to 2004. godine.

anđelina džoli 2004

Anđelina Džoli na dodeli Oskara 2004.

Britansko tržište OnBuy je uradilo teži deo posla, tražeći od preko 3.000 ljudi da izaberu najlepšu haljinu da dodeli Oskara svih vremena. Rezultati su bili ubedljivi.

anđelina džoli dodela oskara 2004

Zvanično najlepša haljina za Oskara ikada? Haljina koju je nosila Anđelina Džoli 2004. godine. Krem boje i od satena Marc Bouwer, haljina je bila neobična zahvaljujući dizajnu halterneck-a.

Koje su najlepše haljine na dodeli Oskara?

Dok je Džoli zauzimala prvo mesto, bila je u dobrom društvu – blisko je pratila Kejt Hadson i njena rumeno ružičasta šljokica Versace haljina iz 2003. i romantična Valentino haljina Kire Najtli iz 2015. godine.

U trci su bile i Šarliz Teron 2004. godine u Versace haljine, a i Bijonse iz 2005. i Nikol Kidman u Balenciaga haljini 2007. godine.

Anđelina Džoli na dodeli Oskara 2012. godine

Da je konkurencija toliko jaka, svedoči i činjenica da se Versace haljina koju je obukla takođe Anđelina Džoli 2012. godine nije našla na listi top 10. Ona je imala toliko visoki prorez da su za njenu nogu napravili poseban Tviter nalog.

anđelina džoli 2012 dodela oskara

Iako su dobitnici Oskara 2024. objavljeni, preostaje nam da vidimo da li će žiri doneti doneti drugačiju odluku po pitanju najlepše haljine.

Izvor slike: Carlo Allegri / Staff/GettyImagesEntertainment, Frazer Harrison / Staff/GettyImagesEntertainment, Carlo Allegri / Staff/GettyImagesEntertainment, Ethan Miller / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate