1. Home
  2. /
  3. Dnevni dizajn
  4. /
  5. Još niste smislili kako...

Još niste smislili kako da ukrasite božićni sto? Pogledajte naše predloge

06. јануар 2024.

| Snežana Ilić
Elegantno, interesantno i u duhu praznika

Sutra je Božić, a vi još niste smislili kako da ukrasite trpezu? Bez brige! Ovi mali saveti za dekorisanje stola uneće prazničnu radost u vaš dom i oduševiti celu porodicu.

A ništa slađe nego kada najlepše trenutke provodemo sa onima koje najviše volimo, zar ne?

božićna dekoracija

Photo by Krakenimages/Unsplash

Za početak, dajte prednost prirodnim materijalima. Prošetajte parkom ili dvorištem, pronađite nešto zanimljivo od čega biste mogli da napravite ukras.

Savršen ritual pred Božić – Ukrasi koji sigurno privlače sreću, dobre vibracije i energiju

Poslužiće mirisna grančica bora ili šišarka, koje će, kada ih poprskate sprejom sa srebrnim ili zlatnim šljokicama, izgledati kao da su upravo izašle iz Zaleđenog kraljevstva.

Od prelepih grana sa iglicama, ako su još zelene, napravite venčiće ili girlande koji ćete staviti na sredinu stola, a možete im dodati i neki cvet.

Na Badnji dan otvoreni su mnogi tržni centri i uradi sam prodavnice, pa iskoristite priliku za mini turneju. Predloga je bezbroj.

Verovatno će vam za oko zapasti mali kandelabri, svećnjaci i ukrasi u tradicionalnim bojama Božića, kao što su crvene ili zelene mašnice.

Prema feng šuiju, na božićnoj i novogodišnjoj trpezi trebalo bi da stoji najbolji set za ručavanje koji imate – najraskošniji tanjiri, najskuplji escajg, najlepše posude.

Ako se vodite tim pravilom, veruje se da će vam naredni meseci doneti blagostanje i da ćete uživati u obilju svega. Beli stolnjak je klasika, ali nećete pogrešiti ni ako odaberete tamnocrveni ili sa uvek popularnom škotskom šarom.

Napravite zanimljive oblike od salveta koje ćete staviti u čaše ili tanjire, a prostor između ukrasite granama od bora, sitnim bobicama (bilo bi najbolje ako možete da nađete prave), malim mirisnim svećama, lampicama.

Najlepše ideje za božićni venac na vratima

Na sredinu stola možete da stavite i visoku staklenu ili kristalnu vazu sa belim cvećem koje je uvek u trendu, a u prostor unosi svežinu. Kale su savršene, ali dodajte im i poneki gerber, ljiljan, orhideju.

božićna dekoracija

Photo by Libby Penner/Unsplash

Napravite mali, elegantni rajski vrt koji će svima privući pažnju. Ako želite, pored vaze stavite ukrasne srebrne zvezde, kao i zelene grančice ili listove koje ćete, takođe po želji, isprskati šljokicama.

I ne zaboravite vino! Crveno, u duhu praznika.

Izvor slike: Libby Penner/Unsplash