Kelly Clarkson otkrila da joj je ćerka maltretirana zbog disleksije

21. aprila 2023.

| Jovana Jevtić
U svojoj emisiji Kelly Clarkson je ugostila glumca Henrija Winklera koji je disleksičan, a zatim je ispričala da se i njena ćerkaima isti problem

U emisiji koju vodi pevačica Kelly Clarkson gostovao je glumac Henry Winkler. U razgovoru sa njim, pevačica je otrkila da je njena ćerka River ranije bila maltretirana u školi zbog disleksije. Ovaj razgovor poveo se prvenstveno zbog toga što Henry i sam ima disleksiju, ali ga to nije zaustavilo da iza sebe ipak ostavi nekoliko desetina knjiga.

Naime, Kelly je ispričala kako je dan pre ovog gostovanja vozila svoju disleksičnu ćerku u školu i tada se setila da joj je on rekao da je disleksičan. U tom trenutku bilo joj je neverovatno da svom detetu ispriča kako je on i pored ovog poremećaja ipak uspeo da napiše četrdesetak knjiga. Između ostalog rekla je i da su je deca u školi maltretirala zato što nije umela da čita kao sva druga deca.

Pevačica je nastavila da govori o iskustvu svoje ćerke i ispričala je kako je škola na kraju napravila prezentaciju o disleksiji i svim uspešnim ličnostima koji imali ovaj problem, uključujući i Winklera. To je devojčici mnogo pomoglo da se bori sa svojom manom.

Glumac je zatim pogledao direktno u kameru i izgovorio nekoliko reči podrške upućenoj devojčici River. Rekao joj je da način na koji ona uči nema veze sa tim koliko je sjajna.

Nakon ove rečenice, Kelly je od emocija i zaplakala i brišući suze sa lica izgovorila je da je dobro i našalila se da će je ubiti njen šminker.

Winkler je javnosti postao poznat još sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka kao glumac, a osim toga napisao je i mnoštvo knjiga za decu od kojih mnoge govore o Hanku Zipzeru, detetu sa disleksijom.

Izvor slike: Monica Schipper / Staff/ Getty Images Entertainment

Nastavite da čitate