Zvezde kultnog filma ponovo zajedno pred kamerama

09. децембар 2023.

| Snežana Ilić
En Hatavej i Emili Blant evociraju uspomene na veliki hit Đavo nosi Pradu

Kada su se prvi put srele, bile su mlade glumice, na početku svojih karijera. Iako su iza njih već bili neki poznati naslovi, tek im je blokbaster Đavo nosi Pradu otvorio holivudska i sva druga vrata.

Sedamnaest godina kasnije, En Hatavej i Emili Blant ponovo su se našle zajedno pred kamerama. Doduše, ne onim filmskim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Variety (@variety)

U međuvremenu je En dobila Oskara, a i simpatična Britanka sa stalnom adresom u Njujorku mogla bi da bude nominovana za svaku ulogu, s obzirom na to da važi za jednu od najboljih glumica mlađe generacije.

Meril Strip ovu svoju mega popularnu ulogu ne podnosi – Bilo je užasno

Na snimanju za magazin Variety nedostajala im je samo Meril Strip, holivudski matrijarh i ona Miranda Prisli koja im je zagorčavala život u najboljem ostvarenju tog žanra, nazovimo ga modno-komičnim, svih vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Variety (@variety)

Iako su u tom filmu bile ljute rivalke, desna i leva ruka tvrdokorne urednice fashion magazina, kod koje je sve bilo that’s all, Emili i En privatno su bliske prijateljice.

U intervjuu su, između ostalog, otkrile da su se ludo zabavljale na snimanju.

– Čula sam da je ulogu Emili (tako se zvala i u filmu) dobila jedna odlična i vrlo zabavna devojka iz Engleske – rekla je En, a Blant je dodala da joj je koleginica puno pomogla da se snađe po njoj tada nepoznatom Njujorku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Variety (@variety)

-Nikog nisam poznavala, a En je bila zaista divna prema meni. Sjajno smo se zabavljale na setu. Niko od nas nije mogao ni da pretpostavi da će film postati takav hit… Ali, eto, promenio nam je život.

Čvrsto čuva tron četvrti put – Margo Robi najlepša i najuspešnija žena 2023. godine

Nisu izostale ni replike iz kultnog ostvarenja, koje su ponovile skoro dve decenije kasnije, ovog puta uz salve smeha sa obe strane.

A da li ćemo dve danas velike zvezde ponovo gledati zajedno pred kamerama? Neki filmski reunion? Bilo bi to sjajno, kažu uglas.

Izvor slike: Kevin Winter/Getty Images