1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Trikovi kojima Rijana podiže...

Trikovi kojima Rijana podiže sebi samopoudzanje

21. фебруар 2024.

| Miljana Momirović
Teško da će vam ovako bilo ko moći parirati.

Samopouzdanje se ne dešava preko noći, a čak i Rijana ima loše dane. Ako vam je potreban savet da podignete mišljenje o sebi, nastavite da čitate.

Srušila je barijere u lepoti, modi i muzici, pa čak i kao majka. Međutim, i ona zna da je na samopouzdanju potrebno neprestano raditi, posebno kada su sve oči uprete u vas.

Kako Rijana podiže samopouzdanje?

Ako osećate da vam nedostatak samopouzdanja smeta, niste sami. Ali kako žene poput Rijane nastavljaju da ruše ove barijere, sve smo bliže i bliže razbijanju jaza u samopouzdanju. Rijana je podelila svoje tajne samopouzdanja koje su promenile njen život, a mogu i vaš.

Radite stvari zbog sebe

Možda zvuči kliše da kažete sebi „volim te“ i možda ste to videli u svakom priručniku za samopouzdanje ali Rijana zna da voleti sebe nije tako jednostavno kao u citatima.

U članku za Emirates Woman, ona je objasnila da voleti sebe znači i uraditi sve za sebe, a ne za druge. Na primer, rekla je da šminka i moda mogu imati veliki uticaj na to da vam pomognu da imate više samopouzdanja. Međutim, morate „da se uverite da to radite da biste se vi osećali dobro i da ne pokušavate da impresionirate bilo koga drugog“.

Kada birate odeću koju nosite ili odlučite da objavite tu fotografiju na Instagram, nemojte to činiti ni za koga osim za vas. Tako je lako upasti u zamku pokušaja da impresionirate nekoga onim što mislite da bi mu se moglo svideti ili da pratite trend koji vam se dopada u potpunosti, ali te stvari nikada ne na kraju čine da se osećate bolje na duge staze. Svi smo jedinstveno lepi, i što pre to shvatimo, brže možemo postati samouverenije verzije sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Pretvarajte se da imate samopouzdanje

Rijana ima neke prilično legendarne trenutke sa crvenog tepiha. Na pitanje šta radi u danima kada se ne oseća samouvereno, odgovorila je: „Pretvaram se. Ili to ili ću plakati dok ne zaspim, i mislim, ko bi to želi da uradi? Sutradan se samo probudite sa natečenim očima.“ To je istina. Kao osnivač više uspešnih kompanija i velika javna ličnost, Rijana je verovatno morala da se pretvara bar jednom ili dva puta.

Kao žene, često osećamo da moramo da budemo potpuno kvalifikovani da se prijavimo za posao iz snova ili da znamo sve odgovore da bismo bili uspešni. Na kraju, nikada nećemo dostići svoje snove ili izaći iz zone komfora ako to jednostavno ne pokušamo.

I Rijana ima uzora

Rijana je možda jedan od najboljih uzora, ali ona ima svoje sjajne uzore. U intervjuu za Emirates Woman, otvorila je dušu o ženama u svom životu koje su je naučile da ima više samopouzdanja. „I moja baka i moja mama su bile jake nezavisne žene – morale su biti“, rekla je. „Obe su bile nezavisne žene koje su same učinile sve, i tako sam zahvalna što sam odrasla uz takve žene.“

Možda je za vas to kolega ili šef. Možda je to mentor ili najbolji prijatelj, ili možda tek treba da upoznate svog uzora, ali možete raditi na tome. Imati nekoga na koga možete da se ugledate je odličan korak ka jačanju samopouzdanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Bez poređenja sa drugima

U doba interneta, nije ni čudo što je poređenje značajno smanjenje samopouzdanja. Kao ženu koja je odrasla u centru pažnje, Rijanu su stalno upoređivali sa drugim ženama. Bilo da se radilo o njenom telu, muzici ili mišljenju, nepravedno je bila suprotstavljena drugima kada joj se trebalo diviti jer je jedinstvena. Danas, ona osvetljava važnost neupoređivanja sa drugim ženama. „Najveća greška koju možete napraviti je da se uporedite sa nekim drugim“, rekla je ona za InStyle.

Iza fotošopanih slika su stvarne žene koji takođe imaju dobre i loše dane. Rijana zna da će imati najviše samopouzdanja ako ostane verne sebi i da ne padne u rupu poređenja.

Pa, ako Rijana tako kaže.

Izvor slike: Mike Lawrie / Staff/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate