Salma Hayek o samopouzdanju: Ove lekcije treba svi da zapamtimo!

26. marta 2023.

| Aleksandra Dudvarski
„Verujem u promene – to je jedini oblik evolucije. Ne volim da me stavljaju u kalup i za to sam izabrala savršenu profesiju.”

Salma Hayek Pinault (Selma Hajek Pino) je oličenje samopouzdanja i uspeha – koristeći svoju platformu kao holivudska ikona koja pomera granice, inspiriše promene i utire put novim generacijama žena.

Danas je najavljujemo kao naslovnu zvezdu Marie Claire UK i lice MC izdanja poverenja, ona slavi sve, od pozitivnog starenja do seksualnog osnaživanja.

Započevši svoju karijeru kao zvezda meksičke sapunice, Salma je postala jedna od najmoćnijih i najuticajnijih latino glumica u Holivudu, glumeći u nebrojenim blokbasterima i čak je zaradila nominaciju za Oskara za glavnu ulogu u filmu „Frida“ iz 2002 . Podjednako uticajan je i njen rad iza kamere kao hvaljena producentinja, čak je osnovala sopstvenu produkcijsku kompaniju „Ventanarosa“ 1999. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Ali 25 godina kasnije, majka četvoro dece ne usporava. U stvari, sa 56 godina, ona tek se tek penje na vrh, objašnjavajući u  ntervjuu: „Šokantno, nikada nisam radila više… Samo sam zapanjena što u ovim godinama još uvek radim i imam najbolji trenutak u karijeri“.

Vratila se na ekrane u poslednjem delu Magic Mikea, „Magic Mike’s Last Dance“ – projekat za koji ona objašnjava da se „osećao kao pun krug osnaživanja“.

Dok pokrećemo pitanje samopouzdanja Salme Hayek, osvetlićemo vam kako da posedujete ovu moć i praktikujete samopouzdanje u svim oblastima života, od ličnih odnosa do finansija. Da ne spominjemo, podelićemo neke reči mudrosti od same glumice u osnažujućem detaljnom intervjuu za naslovnicu.

Salma Hayek o samopouzdanju

1. Prihvatite promene i iskoristite ih za samootkrivanje

„Volim da se menjam – to je moj cilj. Šta ne znam o sebi tek ću otkriti. Verujem u promene – to je jedini oblik evolucije. Ne volim da me stavljaju u kalup i za to sam izabrala savršenu profesiju.“

2. Biti majka ne mora da znači žrtvovanje karijere

„Kada imate decu, to je obaveza za ceo život. Potreban si im. Mislila sam da će to značiti prestajem da radim, i bila sam u redu sa tim. Ali šokantno, nikada nisam radila više. Kada sam bila dostupna, nisam dobijala sve ove ponude! Kada sam spremna da odustanem od toga – jer su godine takođe faktor – to nekako funkcioniše.”

3. Ne plašite se da se plašite

„Uvek uživam u zadovoljstvu kada kažem: ‘Još uvek mogu’. Kada uđete u taj fazon, morate se posvetiti i biti taj lik. Nema prostora za strah. Ne bojim se da se plašim. Ne znam da li sam neustrašiva. Bila sam neustrašiva pre nego što sam dobila decu. Tada sam bila neko ko brine o svemu.”

4. Osnažite se svojim izborima

„Kada sam pročitala scenario za Magic Mikea, imala sam predubeđenja, ali me je to iznenadilo jer je žensko gledište izuzetno istaknuto. Ono što me je privuklo je koncept žene koja se oseća potkopanom. Ona je u jednom trenutku u svom životu gde se pita: ‘Ko sam ja i koji je moj doprinos?’. Mislim da mnoge žene, posebno žene moje generacije, smatraju da nismo imali dovoljno prilika i da nas ljudi nisu shvatali ozbiljno… A druga stvar je što u ovom filmu, umesto da ja igram za mommke, momak je morao da igra za mene. Osećalo se kao pun krug osnaživanja.“

5. Prihvatite svoje godine i budite zahvalni

„Radi se o tome da budete u sadašnjosti i da ste živi. Kada ste prisutni, zaboravljate određene stvari; Ne razmišljam o tome koliko imam godina kada se probudim. Čak se i ne gledam u ogledalo. Mada, ponekad kada se pogledam u ogledalo, kažem, ‘O Isuse’, ili ću pomisliti ‘Kako to da sam uvek umorna?’ Ali ond akažem: ‘Ah da, sad sam starija’. Trudim se da se ponovo povežem sa životom. Samo sam zapanjena što u svojim godinama još uvek radim i što imam najbolji trenutak u karijeri. U ovom trenutku sam samo zahvalna.”

Izvor vesti: marieclaire.co.uk

Izvor slike: Mike Coppola / Staff via Getty Entertainment

Nastavite da čitate