1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Kristi Tarlington odoleva antiejdž...

Kristi Tarlington odoleva antiejdž izazovima i ponosno nosi svoje bore

18. септембар 2023.

| Snežana Ilić
Kristi Tarlington se ne plaši starenja

Povratak originalnih supermodela izazvao je enormnu pažnju. Otkako je najavljeno septembarsko izdanje magazina Vogue, a tome ima već mesec dana, zvezdana prašina se ne sleže. Zapravo, još više se podigla, posebno posle nastupa legendarne četvorke pre nekoliko večeri u Londonu na spektaklu Vogue World.

Kristi Tarlington

Photo by Jeff Spicer/Getty Images for Vogue

Pošto je Naomi tu svih ovih godina, pa i Sindi, a Tatjane više nema, najviše pogleda usmereno je prema Lindi i Kristi. Da li je to bio samo vogovski comeback ili ćemo ih ponovo gledati na pistama i u editorijalima? U svakom slučaju, potpuno su bacile u senku mlađe generacije manekenki, ni blizu toliko popularne i ikonične.

Najlepše žene devedesetih vraćaju se u igru i ponovo osvajaju svet (video)

Poznato je da je Linda Evanđelista poslednjih godina imala ozbiljnih zdravstvenih i estetskih problema, zbog čega se povukla u ilegalu, a šta se dešavalo sa Kristi Tarlington? Dok čekamo dokumentarac o supermodelima, čija je globalna premijera zakazana za 20. septembar na Apple TV+, iskoristićemo trenutak da se nakratko osvrnemo na njen deo priče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christy Turlington (@cturlington)

Imala je samo 14 godina…

Tarli, kako je koleginice od milja zovu, tokom više od tri i po decenije karijere ostvarila je zaradu od oko 30 miliona dolara. To možda nije mnogo u poređenju sa manekenkama novog veka, ali – koliko njih ima tu privilegiju da samo izgovori svoje ime, pa da im ceo svet padne pred noge?

Linda Evanđelista je verovala da se kancer neće vratiti… Htela sam samo da živim

Rođena je 2. januara 1969. godine u Volnat Kriku, Kalifornija. Otac joj je bio pilot američke aviokompanije Pan Am, a majka, poreklom iz Salvadora, stjuardesa. Imala je 14 godina kada je sa porodicom boravila na Floridi, gde je otac radio u trening centru. Jednom prilikom, tokom školskog raspusta, otišla je na jahanje. U nekom trenutku zapala je za oko lokalnom fotografu, i to je bilo to. Ubrzo je ušla u svet mode, a po završetku srednje škole otišla je u Njujork da se time ozbiljnije pozabavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christy Turlington (@cturlington)

Kampanje koje je radila nemoguće je nabrojati, kao i sve kreatore koji su se otimali o nju. Presudna je, kao i kod njenih koleginica iz Big 5 ekipe, bila čuvena naslovnica britanskog Vogue-a iz januara 1990, koju je snimio Piter Lindberg. Dovoljno je reći da je njeno lice krasilo više od 500 naslovnih strana prestižnih magazina, i da je jedna od najmoćnijih bila za meksički Vogue nekoliko meseci nakon što je proslavila 50. rođendan.

Više od 500 naslovnih strana

Jedna od retkih poznatih žena koje su odolele teroru večite mladosti i rešile da ostare prirodno i dostojanstveno usporila je ritam kada se 2003. godine udala za glumca Edvarda Barnsa. Nedavno su proslavili dve decenije srećnog braka u kojem su dobili ćerku Grejs i sina Fina. Najbolji demanti fraze da lepe žene nemaju sreće u ljubavi.

Kristi Tarlington

Photo by Dia Dipasupil/Getty Images

Kristi je u međuvremenu postala i aktivistkinja. Osnovala je neprofitnu organizaciju Every Mothers Counts za pomoć trudnicama i majkama. Na to se odlučila posle sopstvenog mučnog iskustva. Naime, dan posle prvog porođaja suočila se sa komplikacijama koje prouzrukuje posteljica kada se ne odvoji od zida materice, što izaziva obilna krvarenja. Kako je kasnije otkrila, da nije bilo brze intervencije lekara, verovatno ne bi preživela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 60 Minutes (@60minutes)

Ponosno nosi svaku boru

Za razliku od većine koleginica Kristi je želela fakultetsku diplomu. Studirala je, i završila, komparativnu religiju i istočnjačku filozofiju, a na Univerzitetu Kolumbija magistrirala je javno zdravlje. U okviru svojih humanitarnih aktivnosti više puta je posećivala afričke zemlje, pomaže u medicinksim školama pri Harvardu, i često drži konferencije na temu kako poboljšati pristup porodiljskoj nezi u siromašnijim delovima sveta.

Kristi Tarlington

Photo by Joy Malone/Getty Images

Estetskim korekcijama je odolela, a to se i jasno vidi.

– Svi su opterećeni antiedjžingom, ali ja zaista ne želim da izgledam mlađe. Lice je karta našeg života. Što se više iskustva i godina vidi na njemu, to bolje.

Kristi Tarlington

Photo by Jamie McCarthy/Getty Images

Iako u modnoj industriji nije toliko aktivna kao, na primer, Naomi Kembel, Tarli se tu i tamo pojavi u nekoj kampanji. Prošle nedelje je, u okviru Nedelje mode u Njujorku, zatvorila reviju kuće Ralph Lauren. Bila je to prava poslastica – Kristi Tarlington u svoj svojoj lepoti i elegantnoj haljini zlatne boje, evocirajući uspomene na zlatno doba modelinga, šeta pistom kao u dobra, stara vremena. Poneka seda u kosi, nekoliko bora na licu jer nema razloga da krije godine, i jedno od božanstava koja su promenila lice modne industrije. Sezona supermodela u punom jeku.

Izvor slike: Photo by Dia Dipasupil/Getty Images