1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Kako je Irina Šajk...

Kako je Irina Šajk uredila vintidž dnevnu sobu?

04. март 2024.

| Miljana Momirović
Uopšte nije moderna, a izgleda tako stilski.

Od revije do revije, manekenka Irina Šajk dominira svojim pojavljivanjem. Ali iako diktira najnovije modne trendove, njena dnevna soba je u vintidž stilu.

Kako je Irina Šajk uredila vintidž dnevnu sobu?

Njujorški dom u kom manekenka živi crpi neočekivanu inspiraciju iz prošlosti – i postavlja standarde za ukrašavanje antikvitetima. Irina Šajk podelila je nekoliko fotografija iz svoje dnevne sobe – gde se vintidž dizajn susreće sa savremenim uređenjem doma.

Kako izgleda vintidž dnevna soba?

Kako kažu dizajneri enterijera, ova vintidž dnevna soba pravi pokazatelj bezvremenskog uređenja. Manekenka kao bez truda koristi antikvitete i uparuje ih sa modernim elementima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)

Generalno, vintidž stil u enterijeru može izgledati starinski ali Irina Šajk je to izbegla stvaranjem kontrasta u prostoru.

“Volimo kombinaciju i ravnotežu stilizovanja antičkih, modernih i savremenih komada zajedno kako bismo stvorili osećaj da je prostor evoluirao tokom vremena“, kaže kreativni direktor Albion Nord-a, Camilla Clarke.

Kada se suprotstavljaju moderni i vintidž elementi, neizbežno je da će celokupnom izgledu nedostajati kohezija – ali to je ono što ovu dnevnu sobu čini posebnom.

Kako je Irina Šajk dekorisala dnevni boravak?

Umesto da pronađemo besprekorno rešenje, dizajneri enterijera nas podstiču da slavimo kontrast. I to je Irina Šajk i uradila. „Ključno je osigurati da postoji oštar kontrast”, kaže ona. „Postoji mnogo načina da se to postigne, kao što je stavljanje savremenog umetničkog dela u starinski pozlaćeni okvir ili postavljanje moderne stolice ispod ukrašenog antiknog pisaćeg stola. Par savremenih lampi na starinskim stolovima ili, obrnuto, starinske lampe na savremenim stolovima sjajno izgledaju zajedno.’

Dekorisanje umetnošću, kao što je manekenka pokazala, je još jedan način da se dobije ovakav izgled. Međutim, dok je ona izabrala tradicionalni komad pored modernijeg nameštaja, alternativna kombinacija – korišćenje moderne umetnosti i antičkih detalja je jednako upečatljivo kada je u pitanju vintidž dnevna soba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by irina shayk (@irinashayk)

Uključivanje antikviteta je jedan od načina da osiguramo da naš prostor prevazilazi trendove i da će verovatno ostati deo naših domova doživotno. Dakle, kada kupujete dekorativne predmete i nameštaj, budite sigurni da vam se komadi u koje ulažete zaista dopadaju i odražavaju vaš stil.

Izvor slike: Fernanda Calfat / Stringer/GettyImagesEntertainment, Artserstudio/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate