1. Home
  2. /
  3. Celebrity News
  4. /
  5. Bella Hadid iskreno o...

Bella Hadid iskreno o lajmskoj bolesti i infekciji koja je trenutno muči

04. април 2023.

| Jovana Jevtić
Bella Hadid već duže vreme se suočava sa lajmskom bolesti koju ima od 2012. godine. Sada, zbog upale zuba, ova bolest se ponovo rasplamsala

Bella Hadid je na svom TikTok nalogu podelila video na kome snima svoje lice iz različitih uglova pre nego što je oprezno dodirnula upaljeno područje ispod oka. Ovim video snimkom ona je prikazala sa kakvim se problemom trenutno bori.

Ispostavilo se da su natekli podočnjaci zapravo posledica infekcije ispod zuba koji se nalazi pored zuba za koji je mislila da je boli. Kvar zuba se proširio i uzrokovao infekciju. Bella kaže da već mesecima oseća da treba da izleči ovaj zub kako ne bi ostala bez njega.

Osim toga, Bella Hadid objasnila je svojim fanovima da je ova infekcija uticala i na njenu postojeću borbu sa lajmskom bolešću o čemu je već ranije pričala. Takođe, uputila je sve one koji je prate da slušaju svoje telo i odmah reaguju na signale koje im ono šalje. Naime, lajmska bolest napada mesta koja su već osetljiva poput zuba, vilice, mozga, kičme, kostiju, kao i čitav nervni sistem.

@babybella777Tooth update! There was a low-grade infection underneath the tooth, NEXT to the tooth I thought was suffering(she’s good) which is the one I got a root canal on a year ago. It continued to spread down,causing a low grade infection in my jaw. I have felt in my heart for months that I needed this tooth out, to heal the rest, and if not, it was going to take me out!Please listen to your bodies my friends please!!! This made my Lyme flare up, which means the Lyme is attacking the places that are suffering ie tooth, jaw, gut, brain, spine, bones, etc oh and the entire nervous system💕 Any minor trauma to the body whether it’s physically or mentally can cause Lyme to flare up. My jaw has been so inflamed, and would flare up/inflame randomly when I was/am overly stressed or over working. Lyme flare ups happen all the time, so that doesn’t worry me, it’s more-so the jaw situation and how radiating the pain is especially with the Lyme. Some days okay! and some days are difficult. but when my jaw/nerves started to hurt on an aggressive level; it just went 0-100. And now we’re here! I am ok though!! i feel better when I’m riding! (And after starting the 2 rounds of anti-biotics) (that in itself is a wild ride) I think my horses just really take my mind off the pain. This is the reason i stopped riding 10 years ago, and i wasn’t going to let it get to me at my first show back🤭anyways , moral of the story , I’m getting this tooth extracted tomorrow! Going to heal that infection! Ive never been so excited go to the dentist..thank you for checking in on me I see you all!! wish me luck!!!♬ PRETTY BOY FLOW – STURDYYOUNGIN

Bela je dijagnozu lajmske bolesti dobila još 2012. godine. Sada kaže da bilo koja vrsta fizičke ili mentalne promene može izazvati povratak simptoma. Njena vilica bila je toliko upaljena da se lajmska bolest ponovo rasplamsala.

Manekenka se potrudila da uveri svoje fanove da je dobro, mada da ima i dobrih i loših dana. Kaže da se oseća bolje kada uključi fizičku aktivnost poput jahanja jer smatra da konji odvlače njen um od bola.

Za kraj rekla je da sledi vađenje problematičnog zuba i da će time izlečiti tu infekciju. Kaže da nikada nije bila toliko uzbuđena što će otići kod zubara i zahvalila se fanovima što se brinu za nju.

Sledećeg dana, Bella je postavila još jedan video kojim je pokazala neželjene efekte koji su se pojavili zajedno sa infekcijom i lajmskom bolešću.

@babybella777 #screammovie ♬ original sound – Bella Hadid

Rekla je da većina slika i selfija deluje loše kada se lajmska bolest rasplamsa, a to se dešava kada mnogo radi, kada oseća stres ili kada ima neku infekciju. Koža menja boju, oseća se malaksalo, hronično je anksiozna, nema motivaciju, oseća se loše, nadbubrežne žlezde i drugi organi ne rade svoj posao kako treba.

Već ranije, Bela je otvoreno govorila o svojoj dijagnozi koja ju je u jednom trenutku odvela do mnogobrojnih borbi sa mentalnim zdravljem. U intervjuu za Vogue 2022. godine, Bella Hadid otkrila je da se svakog jutra budila uznemirena i sa suzama.

 

Izvor slike: Dimitrios Kambouris / Staff/ Getty Images Entertainment

Nastavite da čitate