Vodič za idealnu petominutnu šminku

04. marta 2023.

| Hana Dunđerov
Jutarnja šminka može biti savršena za samo pet minuta. Ali, kako?

Ovo je šminkerski vodič za savršenu petominutnu šminku. Svi znamo kakav haos je kada se spremamo ujutro, pogotovo ako imamo porodicu, teško nam je da rano ustajemo, ili kasnimo na sastanak. Mnogo toga možemo da uradimo unapred, kao što je priprema odeće za sledeći dan, pribora i pakovanje torbe. Ali šminku, nju možemo naneti samo neposredno pre polaska. Evo vodiča kako da to uradite za samo 5 minuta.

Vodič za idealnu petominutnu šminku

1. Puder
Tajna dnevne šminke leži u dobrom korektoru i puderu. Ako budete koristili četku za nanošenje, podloga će biti mnogo brža i lepša nego da radite rukama. Ako koristite korektor koji odgovara vašem tipu kože, možete i bez pudera, pa će vaša koža izgledati mnogo prirodnije i modernije.

2. Šminka za oči
Izaberite boju koja dovoljno naglašava vaše trepavice. Ako je potrebno, nanesite dva puta, tako da će efekat biti mnogo spektakularniji. Zatim iscrtajte vodenu liniju očiju vodootpornom olovkom. Ovo će pojačati utisak. Ako ste plavuša, birajte smeđu ili patlidžan boju, ako imate tamnu kosu i boju očiju, možete i crnu.

3. Rumenilo
Koristite rumenilo koje odgovara vašem tipu kože, učiniće da vaše lice izgleda mnogo svežije,. Ako je vaša koža hladnijeg tona, odnosno ružičasta, ljubičasta ili šljiva biće pravi izbor za vas, a ako imate zlatni ton, možete se opredeliti za nijanse breskve i korala. Za one sa masnom kožom preporučujemo proizvode mat, puderaste teksture, a onima sa suvom kožom rumenila kremaste teksture.

4. Bojenje usana
Usudite se da koristite ruž za usne! Ruž dobre boje doprinosi izgledu+. Ako nemate strpljenja da birate između hiljada proizvoda za usne u hiljadama boja i tekstura, nabavite takozvanu nijansu boje mesa. Ove nijanse izgledaju dobro na svima i svemu.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Christoper Robbins/GettyImagesPlus