Frizura koja podmlađuje: Italijanski bob ne silazi sa trona (video)

22. septembra 2023.

| Stana Luković
Preti da ponese titulu frizure godine

Italijanski bob preti da ponese titulu naj frizure ove godine, jer i posle leta i sa dolaskom jeseni i dalje je jedan od favorita frizera širom sveta.

U pitanju je jedna od verzija popularne frizure koja se dobro i lako može oblikovati i kod kuće.

Za jesen-zimu 2023. godine će preovladati italijnski bob koja ima odobrenje stručnjaka i koja ima sve da osvoji mlade i zrele žene.

Italijanski bob briše godine sa lica

Podmlađujući rez zbog svog prirodnog izgleda, koji seže manje-više do usana sa savršenom visinom reza, ravnom bazom i blago teksturiranim slojevima za stvaranje dimenzije, kretanja i neodoljiv izgled.

Kratke frizure za žene starije od 50 godina

S tim u vezi, stručnjak za kosu Paula Bedo dodaje da se suočavamo sa rezom „minimalističke prirode koji ostavlja mnogo prostora za prirodne teksture“.

Iako ovaj tip kose srednje dužine ima tendenciju da favorizuje većinu oblika lica, frizeru su saglasni da italijanski bob izgleda „bolje na ovalnim i/ili ugaonim licima “, s obzirom na to da se radi o rezu koji pruža pokretljivost i dinamiku dok smanjuje godine.

Italijanski bob ili francuski bob? Koja je razlika?

Izgleda veoma slično, ali francuski i italijanski bob su zapravo veoma različiti. Prema rečima specijaliste, glavna razlika između njih je težina kose.

Suština italijanskog boba je velika masa, spektakularno držanje, koje ističe teksturu, a pritom frizura ostaje elegantna i sofisticirana.

Zato, ako razmišljate o kosi srednje dužine i sanjate o šišanju koje je lako za održavanje i stilizovano u bilo koje doba dana, italijanski bob može biti vaš najbolji saveznik do kraja 2023. godine.

Izađite i svoje zone komfora.

Izvor slike: Photo by Adam Winger on Unsplash

Nastavite da čitate