Bezglutenska pica: Recept za mekano testo, čak i sutradan
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
29. septembar 2024.
| Miljana MomirovićPostignite savršeni spoj hrskavosti i sočnosti za krompir iz rerne uz savete profesionalnih kuvara.
Dugo sam pripremala krompir pečen u rerni ali iako je bio mekan, nikako nisam uspela da postignem onu hrskavu koricu. Posle malo istraživanja i nekoliko trikova, konačno znam koja je caka za taman pečenu spoljašnjost, a kremasti ukus. U nastavku otkrivam provereni recept za maksimalni ukus.
Potrebni sastojci:
Za još bolju hrskavost, potopite krompir u hladnu vodu na 15 minuta pre pečenja za uklanjanje viška skroba.
Profesionalni kuvari preporučuju i kratko kuvanje krompira pre pečenja kako bi unutrašnjost bila mekana, a spoljašnjost još hrskavija. Stavite krompir u hladnu vodu uz kašiku sirćeta i sačekajte da voda proključa.
U poslednjih 5 minuta, pojačajte temperaturu na 220°C za maksimalnu hrskavost.
Iskustvo u medijima stekla je radom na portalima lepotaizdravlje.rs i casadesign.rs. Da je modni stil, zvala bi se minimalizam. Kao i svaka Devica, drži se jednostavne rutine šminkanja ali zato voli da pretera sa rumenilom. Bogato znanje u nezi kože stekla je iz ljubavi prema aktivnim sastojcima i kozmetici koju je prenela na Instagram profil @pegicaaa. Slaba tačka su joj slatkasti parfemi i bolonjeze.
Izvor slike: Natkinzu/GettyImagesPlus
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...