
Bezglutenska pica: Recept za mekano testo, čak i sutradan
Bez podizanja testa ili tvrdih korica.
29. септембар 2024.
| Miljana Momirović
Postignite savršeni spoj hrskavosti i sočnosti za krompir iz rerne uz savete profesionalnih kuvara.
Dugo sam pripremala krompir pečen u rerni ali iako je bio mekan, nikako nisam uspela da postignem onu hrskavu koricu. Posle malo istraživanja i nekoliko trikova, konačno znam koja je caka za taman pečenu spoljašnjost, a kremasti ukus. U nastavku otkrivam provereni recept za maksimalni ukus.
Potrebni sastojci:
Za još bolju hrskavost, potopite krompir u hladnu vodu na 15 minuta pre pečenja za uklanjanje viška skroba.
Profesionalni kuvari preporučuju i kratko kuvanje krompira pre pečenja kako bi unutrašnjost bila mekana, a spoljašnjost još hrskavija. Stavite krompir u hladnu vodu uz kašiku sirćeta i sačekajte da voda proključa.
U poslednjih 5 minuta, pojačajte temperaturu na 220°C za maksimalnu hrskavost.


Miljana Momirović je diplomirana ekonomistkinja i stručnjakinja za digitalni marketing kojoj je izražena strast moda i vizuelno izražavanje kroz odevne kombinacije. Višegodišnje iskustvo stekla je na lepotaizdravlje.rs, gde je razvila prepoznatljiv autorski glas za modno novinarstvo. Piše o modi sa osećajem za estetiku i pričom u pozadini svake kolekcije. Veruje da istinski stil počinje onog trenutka kada prestanemo da preslikavamo trend i počnemo da ga stvaramo na sebi svojstven, autentičan način. Zaljubljenica u minimalizam, francuski stil i detalje koji prave razliku.
Izvor slike: Natkinzu/GettyImagesPlus

Bez podizanja testa ili tvrdih korica.



Restoran Puter održao je večeru za medije povodom predstavljanja novog sezonskog menija.
