1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Nedelja mode u Parizu:...

Nedelja mode u Parizu: Snažni utisak Dior kolekcije

26. septembar 2024.

| Miljana Momirović

Inspirisana streljaštvom, Maria Grazia Chiuri kreirala je ravnotežu između mita i stvarnosti za novu Dior kolekciju proleće/leto 2025.

Nedelja mode u Parizu: Dior 2025.

Duboki dekolte i haljine na jedno rame postali su zaštitni znak Dior kolekcije.

Dior 2025

Kombinacija strogih krojeva blejzera sa otkrivenim ramenima kreirala je intrigantan spoj moći i senzualnosti. Iako su bili struktuirani, kaputi su se lako uklapali uz lepršave suknje, kreirajući kontrast između muževnosti i ženstvenosti.

Dior 2025

Paleta boja, minimalistička i promišljena, dominirala je crno-belom kombinacijom, dok su srebrni detalji doneli futuristički dodir, stvarajući dinamičnu igru svetlosti i senke na pisti.


Dior 2025

Trkačke pruge, koje su se protezale kroz različite komade, unosile su element energije i pokreta, dok su gladijatorske sandale sa visokom platformom dodale dozu osnaživanja i dramatičnosti. Takav spoj sportskog i mitološkog duha jasno prikazuje da Maria Grazia Chiuri teži redefinisanju ženskog identiteta kroz modu.

dior 2025

Dodatnu pažnju privukli su i aksesoari. Kultna Lady Dior kožna torba dobija novi način nošenja, prebačena unakrsno preko tela, što simblizuje slobodu kretanja i praktičnost.

Lady Dior

Novi model dizajnerske torbe, čvrst i pravougaonog oblika uz zaobljene ivice, od stare kože, ističe funkcionalnost, dok zadržava luksuzni izgled.

Dior torba

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight