1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Najbolje frizure za ovalno...

Najbolje frizure za ovalno lice sa modne piste

03. август 2024.

| Miljana Momirović
Saveti profesionalnog frizera.

Dobre vesti: frizure za ovalno lice mogu vizuelno skratiti dužinu, povećati bočni volumen i prikriti visoko čelo. Šiške nisu jedini izbor, pogledajte u nastavku.

Prva frizura, jedan od najpopularnijih izbora 2024. godine, svakako jeste bob. Prema savetima stručnjaka, najbolja opcija mogu biti lob frizure kako bi se ublažila dužina brade. Šiške su drugi izbor koji će prividno skratiti lice.  U ovom slučaju, radi se i na povećanju bočnog volumena, u zavisnosti od karakteristika. Nastavite da listate i neka vas inspirišu frizure sa modne piste.

Frizure za ovalno lice

Kovrdžava bob frizura

Veći volumen kose na bočnim stranama doprinosti da ovalno lice izgleda manje vitko i horizontalno. Konkretno, kovrdžavi bob koji se završava tik ispod brade će doprineti vizuelnoj širini lica.

Ulla Johnson

Ulla Johnson

Kratke frizure sa šiškama

Ako lice karakteriše visoko čelo, šiške su idealna opcija frizure za ovalno lice jer imaju efekat horizontalnosti. Profesionalni frizeri će prilagoditi izgled drugim karakteristikama, kao što su jagodice ili bore u očnoj regiji.

Givenchy

Givenchy


Slojevite frizure za ovalno lice

Oštri rezovi nisu pogodni kada je u pitanju ovalno lice ako je cilj da deluje više okruglo. U te svrhe su savršene slojevite bob frizure koje će stvoriti volumen.

Phillip Lim

Phillip Lim

Shag frizura

Ako cilj nije dati veći naglasak dužini, omekšati karakteristike i uravnotežiti proporcije, shag frizura sa šiškama može biti idealan izbor za ovalni oblik lica.

Susan Fang

Susan Fang

Lob frizure za ovalno lice

Jedan od najboljih izbora kada su u pitanju frizure za ovalno lice su dugački bob ili lob. Slojevita frizura srednje dužina stvara volumen na stranama lica i pruža željeni efekat.

Zimmermann

Zimmermann

Slojevita frizura sa šiškama

Slojevita frizura gotovo najefikasnije omekšava karakteristike lica, a šiške tome i te kako doprinosi. Profesionalni frizeri će induvidualno moći da konstruišu izgled kako bi se uravnotežile proporcije.

Chanel

Chanel

Izvor slike: ©Launchmetrics/spotlight

Nastavite da čitate