1. Home
  2. /
  3. Fashion
  4. /
  5. Gimnastičarke na Olimpijadi 2024....

Gimnastičarke na Olimpijadi 2024. sa preko 47.000 Swarovski kristala

15. jul 2024.

| Ranka Bulatović
To je mnogo sjaja za Simone Biles, Suni Lee i ceo tim.

Američke gimnastičarke na Olimpijadi 2024. pojaviće se u nesvakidašnjem izdanju – prekrivene Swarovski kristalima kao omaž gradu domaćinu Olimpijade Parizu.

Pripremite se za spektakl na strunjačama. Kompanije za sportsku odeću GK Elite i USA Gymnastics otkrile triko i odeću koju će gimnastičarke nositi na strunjači na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu. I to nisu prosečna odela od spandeksa. Tim SAD, predvođen Simone Biles, izaći će na scenu (strunjaču) prekriven kristalima.

Gimnastičarke na Olimpijadi 2024.  prekrivene kristalima

Osam ženskih trikoa – koje sijaju u crvenoj, beloj i plavo boji – imaju više od 47.000 Svarovski kristala. Kristali su našiveni ručno, sa dizajnom koji podseća na zastavu, sjajnim zvezdama, pejslijevim šarama,vrtlozima i  prugama. Pored kristala, Svarovski biseri  prvi put će krasiti gimnastičke trikoe SAD kao omaž gradu domaćinu Olimpijade Parizu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by USA Gymnastics (@usagym)

Kako se navodi u saopštenju za javnost, kolekcija je inspirisana „klasičnim američkim patriotizmom i starim holivudskim glamurom“ sa pariskim stilom visoke mode. Ograničen broj replika trikoa i muških košulja dostupan je za prodaju preko veb stranice GK Elite pre njihovog debija na Olimpijskim igrama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GK Elite (@gkelite)


Jeanne Diaz, direktorica dizajna GK Elite, izjavila je da su ona i njen tim radili na sjajnim uniformama poslednje dve godine. „Počeli smo toliko unapred jer smo zaista želeli da budemo sigurni da imamo jaku osnovu, da izađemo sa zaista kohezivnom kolekcijom, pored anketiranja sportista i dobijanja njihovog doprinosa“, rekla je Diaz. „Oni vole kristale – što više kristala, to bolje.“

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GK Elite (@gkelite)

Gimnastičarke na Olimpijadi 2024: Dizajn i udobnost na vrhunskom nivou

Ali pre nego što su razmislii o stilu, GK Elite je razmotrio udobnost i pokret u svakom dizajnu. „Prvo i najvažnije, to je odeća za performanse“, nastavila je Diaz. Triko koriste rastezljive tkanine u četiri smera, uključujući prilagođeni crveno obojeni rastezljivi saten, jer se materijal „kreće sa telom, tako da gimanstičarkama pažnja ne bude zaokupljena onim što nose“.

GK Elite sarađuje sa timom SAD od 2000. godine, a Svarovski kristali su postali njihov prepoznatljivi ukras. Još 2016. godine, svaki triko američkih gimnastičarki ukrašen je sa skoro 5.000 kristala za Olimpijske igre. Svarovski kontinuirano radi na razvoju savršenih kristala za svaku Olimpijadu.

„Definitivno je došlo do promene u tkaninama koje [sportisti] žele da nose“, izjavila je Diaz. „Sportisti su više fokusirani na udobnost i vole mat tkanine sa kristalima. Sjajne tkanine postaju sve manje poželjne.”

Izvor slike: Elsa/ Getty Images Sport

Nastavite da čitate