1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Najbolji restorani na Majorci:...

Najbolji restorani na Majorci: Oduševiće vas i hrana i atmosfera

07. jul 2024.

| Snežana Vranić
Evo gde treba da idete...

Majorka je špansko ostrvo ispunjeno kulturom, zanimljivom kuhinjom i predivnim pejzažima. Međutim, koji su najbolji restorani na Majorci?

Majorka je oduvek bila najpopularnija  destinacija za odmor, višestruki raj koji turistima nudi sve, od planinskih pejzaža koji izazivaju strahopoštovanje i planinarenje do odmarališta na plaži.

Najbolji restorani na Majorci: Gde je najbolja hrana?

Počnite sa gradskim odmorom u Palmi, španskoj prestonici koja će vas brzo oduševiti, sa gotičkom katedralom ružičaste nijanse koja se uzdiže nad blistavom marinom prošaranom superjahtama, gde se restorani sa Michelin zvezdicama trljaju o tradicionalne pekare i slabo osvetljene koktel barove. U starom gradu Palme nalaze se elegantni hoteli u vilama.

Iza Palme, nalazi se sanjivi grad Deia na padini, koji je inspirisao pesnika Roberta Grejvsa (Robert Graves) i koji sada privlači skromne evropske A-liste, koji kupuju imovinu u toj oblasti. Tu je i bolno lep potkovičasti zaliv Port de Soler, luka Polensa, koja je predstavljena u priči o Agati Kristi (Agatha Christie), i istorijski grad Santani, gde su sve kamene kuće zlatne boje i odlični restorani, samo na korak od najlepše plaže ostrva.

De Tokio i Lima, Palma

Ovaj restoran vam pruža vrhunsko fino iskustvo jela je japanski, peruanski i mediteranski degustacijski meni kuvara Germana de Bernardija, koji se služi na zelenoj terasi sa pogledom na Paseo del Borne.


Ca’s Patro March, Deia

Otkako je ova rustikalna hrana morske hrane predstavljena u seriji „Noćni menadžer“ (The Night Manager),  u kojoj glume Hju Lori (Hugh Laurie) i Tom Hidlston (Tom Hidleston), bilo je teško dobiti rezervaciju, pa rezervišite unapred. Ali nema romantičnijeg mesta za jelo paelle nego na stenama Cala Deia.

Bar Abaco, Palma

Zanimljivo ukrašeni enterijeri i savršena lokacija u starom gradu čine ovaj bar u dvorištu obaveznim za džin tonik, kako ga zovu Majorkini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abaco cocktail bar (@barabaco)

Gra, Santanii

Irski veganski gastropab u Španiji bi mogao bi zvučati neobično, ali sve ima smisla onog trenutka kada uđete u ovaj divni stari pab, zajedno sa mirnim dvorištem i nekim od najboljih biljnih jela na ostrvu.

Gde odsesti na Majorci

La Residencia, Deia

Ovaj raskošni hotel iz 16. veka privlači elitnu gospodu her ovaj hotel ima reputaciju boemske, umetničke enklave u brdima. Hotel ima kolekciju od 33 originalna umetnička dela Žoana Miroa (Joan Miró ), nadrealiste rođenog u Barseloni koji je Majorku učinio svojim doživotnim domom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Spencer (@eightroads)

Can Cera, Palma

Stari grad Palme ne oskudeva sa hotelima u vili, ali ova palata iz 17. veka, ušuškana u krivudavoj ulici pet minuta od gotičke katedrale, je krajnje spektakularna, sa antikvitetima i umetničkim delima iz sopstvene kolekcije vlasnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paula Ordovás (@paulaordovas)

Can Ferrereta, Santanii

Ova gradska kuća iz 17. veka je izvrsno renovirana u hotel sa pet zvezdica sa 32 sobe i sada se oseća kao da ste na udaljenom mestu, uprkos tome što se nalazi u srcu šarmantnog Santaniija. Nalazite se na kratkoj vožnji od Cala de Santanii i Es Trenc, jedne od najspektakularnijih plaža na Majorki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Can Ferrereta (@hotelcanferrereta)

Izvor slike: Balate Dorin/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate