1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Enterijer
  6. /
  7. Siva sofa Nikol Kidman...

Siva sofa Nikol Kidman zauzima trend u enterijeru 2025.

07. jul 2024.

| Miljana Momirović
Dizajneri enterijera otkrivaju kako da maksimalno iskoristite potencijal.

Čini se da je siva sofa bezvremenski trend za uređenje dnevne sobe. Iako su tople neutralne boje u porastu, Nikol Kidman se odlučila za klasiku – i to sa dobrim razlogom.

Siva sofa u dnevnoj sobi Nikol Kidman

Instagram post supruga glumice, Kit Urban, pokazuje da je siva boja u velikoj meri izbor kada je u pitanju njihova dnevna soba. Od stočića za kafu, boćnog stočića, pa sve do sofe i hladno belih zidova, prostor je prava siva čarolija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keith Urban (@keithurban)

Siva boja za uređenje dnevne sobe

„Ovaj prostor je majstorski kada je u pitanju dekoracija sivom bojom“, kaže Dženifer Ebert, stručnjak za dizajn enterijera i digitalni urednik u Homes & Gardens. „Sviđa mi se izbor različitih nijansi sivog nameštaja kako bi se stvorio kontrast i vizuelni interes. A onda, zelenilo koje dolazi kroz prozor čini da siva sofa dođe to izražaja jer je to tako prirodna kombinacija.“

Činjenica je da sivi tonovi prkose trendovima u dizajnu enterijera zbog svoje bezvremenske svestranosti. Boja ima hladne podtonove, što znači da se lako može uklopiti sa plavom i zelenom ili upariti sa belom za hladan kontrast. Može se uklopiti u skoro svaki stil dizajna enterijera, od tradicionalnog do modernog, od minimalističkog do maksimalističkog.

Zašto je siva sofa i dalje popularna?

Siva sofa je jedan od najtrajnijih neutralnih, a prostor Nikol Kidman je tako moćna demonstracija zašto: beskrajno je svestrana i umirujuća.


Štaviše, ljude će uvek privlačiti siva sofa zbog njene mirne prirode. Ebert kaže: „Siva je tako divna neutralna jer oponaša boje koje se pojavljuju u svetu prirode. Podseća na stene, vodu i nebo, stvarajući trenutnu umirujuću energiju. To je savršena boja koja dnevnu sobu čini opuštajućom.’

Uključivanje sivih tonova u enterijer je mudar način da se prostor učini prijatnijim i mirnijim. Sofa u sivoj boji ili fotelja su savršeno mesto za početak.

Izvor slike: Brendon Thorne/Stringer/GettyImagesEntertainment

Nastavite da čitate