1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Gastro
  6. /
  7. Francuski uskršnji mesni rolat:...

Francuski uskršnji mesni rolat: Osmislite trpezu na vreme

23. mart 2024.

| Snežana Vranić
..i uživajte u ukusu..

Uskrs samo što nije, pa je poželjno na vreme pripremiti ideje za recepte i rolate. Ovaj francuski uskršnji mesni rolat je svakako savršena ideja.

Kombinacija uzbudljivih ukusa je idealna opcija za uskršnju trpezu, a stil francuske kuhinje. Lisnato testo će pružiti hrskavu teksturu koja prekriva mekan i sočan fil što daje dodatan užitak jelu. Meso će vas činiti sitim, a priprema je veoma jednostavna.

Ulepšajte uskršnju trpezu ukusnim rolatom

Ovo je veoma zanimljiv recept i veoma lepo izgleda. Zbog toga ga lako možete servirati i učiniti vašu trpezu predivnom i za oko. Možete eksperimentisati sa filom, dodajući različite začine, biljke ili dodatke po vašoj želji, što ovom receptu daje fleksibilnost da ga prilagodite svom ukusu i predstavite svoje kulinarske kreacije.

Recept za francuski uskršnji mesni rolat

Sastojci

  • 500 g mlevenog telećeg mesa
  • 300 g mesa kobasice
  • 1 veza vlašca i majčine dušice
  • 2 rolne lisnatog testa
  • 3 tvrdo kuvana jaja + 2 cela sveža jaja + 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika mleka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica zdrobljenih semena korijandera
  • 2 prstohvata muskatnog oraščića
  • 2 prstohvata timijana
  • So i biber ukusu

Priprema

  • Stavite meso u posudu procesora za hranu.
  • Dodajte ulje, pavlaku, korijander, muškatni oraščić, majčinu dušicu, 2 cela jajeta, seckano začinsko bilje, so i biber. Mešajte dok ne dobijete homogenu masu.
  • Zagrejte rernu na 210°C. Jedno od lisnatog testa stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pa ga izbockajte viljuškom.
  • Ogulite tvrdo kuvana jaja i isecite ih na pola. Po dnu testa rasporedite mleveno meso i meso od kobasica, na vrh stavite tvrdo kuvana jaja i prekrijte drugim testom.
  • Višak odrežite, ivice navlažite sa malo vode da prijanjaju, pa vrhom noža nacrtajte male ukrase.
  • U sredini napravite dimnjak tako što ćete zamotati traku pergament papira.
  • Premažite vrh lisnatog testa žumancetom.
  • Pecite 35 do 40 minuta: gornja strana treba da lepo porumeni.
  • Pažljivo odmotajte i poslužite rolat topao ili hladan, uz zelenu salatu.
  • Za više hrskavosti u fil možete dodati i seckane lešnike.

Još jedan zanimljiv recept za mesni rolat, možete pogledati ovde:



Prijatno!

Izvor slike: MarynaVoronova/GettyImagesPlus