1. Home
  2. /
  3. Hair & Beauty
  4. /
  5. Frizure za spavanje koje...

Frizure za spavanje koje će zaštititi kosu od oštećenja

25. јул 2023.

| Hana Dunđerov
Da kosa ne bi stradala tokom noći, upletite je na ovaj način

Noću se kosa trlja o jastuk, zapetlja i može i da se ošteti. Kad se probudimo, evo nas raščupane  i oštećene kose. Frizure za spavanje, kako god čudno zvučale, najbolji su način da održite kosu u dobrom stanju.

Najbolje frizure za spavanje

Svako veče, rutinu pre spavanja počinjemo češljanjem kose. Češljanje vam omogućava da raspetljate čvorove, stimulišete cirkulaciju krvi u vlasištu (dakle čini da kosa brže raste) i uklonite nečistoće nakupljene tokom dana. Postoji veliki broj frizura koje možete napraviti:

Veoma visoka punđa

Kada spavate na leđima, teško je uživati dok vam je kosa vezana celu noć. Rešenje? Napravite punđu na vrhu glave. Nema potrebe da pokušavate da dobijete savršenu punđu za spavanje, samo povežite svu kosu u labavu punđu i vežite je svilenom gumicom.

Opuštena pletenica

Još jedna opcija za one koji žele blago talasastu kosu kada se probude. Mali savet: nanesite ulje za kosu ili serum za kosu na celu dužinu pre nego što napravite pletenicu za spavanje.

Frizure za spavanje zamenjuje kosa zamotava u maramu

Vrhunska frizura za zaštitu vaše kose: marama. Ovo je posebno dobra ideja za sve sa kovrdžavom kosom jer ova frizura čuva kosu od oštećenja, ali i daje kovrdžama željen oblik.

Šta ne treba raditi sa kosom pre spavanja?

Evo stvari koje treba izbegavati:


Ne vezujte kosu

Frizura pre spavanja bi trebalo da bude deo večernje rutine, zajedno sa skidanjem šminke i čišćenjem kože. Ne preporučuje se češljanje kose unazad jer će kosa preko noći dobiti volumen, pokvariti se i posebno se zapetljati zbog trenja jastuka.

Spavanje sa mokrom kosom

Odlazak u krevet sa mokrom kosom je jedna od onih loših navika koje apsolutno morate izbegavati. Daleko od toga da je to trivijalan čin, spavanje sa mokrom kosom može pomoći da se razviju gljivice i podstaći pojavu bubuljica.

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: Viorel kurnosov/istock/gettyimagesplus