
Recept u trendu: Gigi Hadid pasta, idealna za sve prilike
09. септембар 2025.
| Nataša Stevanović
Ako ste barem jednom skrolovili kroz Instagram ili TikTok, sigurno ste naišli na prelepe video zapise još lepše testenine u kremastom sosu boje lososa. Velika je verovatnoća da je bašt to bila Gigi Hadid pasta. U pitanju je varijacija poznatog italijanskog recepta za spicy vodka pastu, ali bez vodke.

Gigi je ovaj recept prvi put podelila tokom lockdowna, a od tada nije sišao s feeda ni pred vodećim trendseterkama. Ali ono što je najbolje je da se Gidi Hadid pasta pravi lako, brzo i bez komplikacija… Recept postiže balans između kremastog, pikantnog i bogatog ukusa.
Gigi Hadid pasta – recept za pola sata
- 450 g rigatoni ili penne testenine
- ½ šolje maslinovog ulja (idealno iz tegle sušenog paradajza)
- 1 kašika sitno seckanog belog luka
- 2/3 šolje paradajz-pirea
- 1 1/3 šolje pavlake za kuvanje
- chili pahuljice ili tucana ljuta paprika
- sušeni ili sveži bosiljak
- so i biber
- ½ šolje rendanog parmezana
- 2 kašike putera
- voda u kojoj se kuvala testenina
@alicias.co Ameeee 🤌🏻🫦🤤!!! #recetas #parati #colombia #cocina #saborestiktok #eats #foodie #comida #pasta ♬ Write This Down (Instrumental) – SoulChef
Kako se pravi Gigi Hadid pasta
Korak 1: Skuvajte testeninu u slanoj vodi do al dente. Sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala testenina.
Korak 2: U tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte beli luk i paradajz-pire. Pržite dok paradajz ne potamni, to znači da je karamelizovan i pun ukusa.
Korak 3: Dodajte pavlaku, chili pahuljice, bosiljak, so i biber. Mešajte dok ne dobijete kremast sos.
Korak 4: Ubacite rendani parmezan, puter i pola šolje vode u kojoj se kuvala testenina. Mešajte dok se sve lepo ne poveže i postane glatko.
Korak 5: Dodajte testeninu, promešajte i… to je to. Po želji, pospite još parmezana ili malo svežeg bosiljka preko servirane paste.
View this post on Instagram
Uz šta ide Gigi Hadid pasta
Ova pasta je dovoljno dobra da je poslužite kao samostalno, kompletno jelo. Ali ako želite nešto sa strane, predlažemo cheesy hleb sa belim lukom ili Cezar salatu, kao klasiku koja nikad ne omane. Za dodatni protein, dodajte grilovanu piletinu.
Zašto svi vole Gigi Hadid pastu
Zato što spaja sve što volimo: brzo se sprema, izgleda kao jelo iz restorana, a ukus je the best chef’s kiss.
Izvor slike: Victor Boyko/Stringer Getty Images i TikTok/@alicias.co
Nastavite da čitate






