Kus-kus priprema u Trapani stilu
U ovom receptu možete videti kako se kus-kus priprema. U pitanju je bogato jelo, intenzivnog ukusa koje nas u mislima šalje na Mediteran.
11. mart 2023.
| Aleksandra DudvarskiPečurke i paprika su jedan od naših omiljenih variva, jer je ovo jelo zasitno i lako se priprema, a sadrži malo kalorija.
Ovog puta smo napravili vegansku verziju bez mleka, koju smo poslužili uz bulgur kao prilog, ali se odlično slaže i sa pirinčem, testeninom i njokama. Možete ga jesti bilo kojim radnim danom uveče, tako je brz, ali se takođe odlično drži i kao nedeljni ručak.
Sastojci:
1 kašika biljnog putera/margarina
2 kašike maslinovog ulja
1 srednja glavica belog luka
3 čena belog luka
soli po ukusu
biber po ukusu
1 kašičica majorana
50 dkg šampinjona
1 dcl belog vina (suvo vino)
1 kašika skroba
1 kašika dimljene crvene mlevene paprike
3 kašike biljne pavlake (oko 75 g)
1 veza peršuna
Priprema:
Prijatno!
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: https://marieclaire.hu/gasztro/2023/02/26/vegan-gombapaprikas-nosalty/
Izvor slike: Stanislav Ostranitsa/iStock/Getty Images Plus via Getty Images Plus
U ovom receptu možete videti kako se kus-kus priprema. U pitanju je bogato jelo, intenzivnog ukusa koje nas u mislima šalje na Mediteran.
Svet vina prepun je tajni
Ili bar prvu nagradu po ukusu norveškog plivača...