1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Tantrički seks: 10 saveta...

Tantrički seks: 10 saveta za početnike

11. август 2023.

| Ranka Bulatović
Spremite se za najbolji seks... ikada.

Ako nekoga pitate da li je čuo za tantrički seks, verovatno će vam reći dve stvari. Da to treba da bude neverovatno, ali da zapravo nema pojma šta to uključuje.

Tantričke sesije navodno traju satima – ali koliko je od ovoga zapravo istina? A ako jeste, kako to tačno da izvedete kod kuće? Odgovor na ova pitanja daće stručnjaci u oblasti tantričkog seksa – savetnik za seks i odnose za Lovehoney, Annabelle Knight, Ferly sex praktičarka Georgia Rose, seks trener Sarah Rose Bright i sertifikovani terapeut za ljubav, seks i odnose u Zoe Clews & Associates, Andrea Balboni.

Šta je u stvari tantrički seks

Prema Knightu, tantrički seks je spor, meditativni oblik seksa gde krajnji cilj nije orgazam, već uživanje u seksualnom putovanju i osećajima vašeg tela. „Ima za cilj da raširi seksualnu energiju po celom telu u svrhu lečenja, transformacije i prosvetljenja. Zamislite vrstu seksa kao putovanje koje menja um“, objašnjava Annabelle.

Kako Rose objašnjava, tantrički seks „uključuje rituale, vizualizaciju, tehnike pažljivog disanja i spore pokrete koji nas uzemljuju, povezujući nas sa prijatnim trenucima – u nama samima i sa drugima“. Dakle, iako tantrički seks može da vam pruži zapanjujuće orgazme, to zapravo nije ono o čemu se radi.

„Tantra je spoj seksa, srca i duha“, dodaje Bright. „Pozicije tantre kao što je yab yum pomaže nam da osvestimo ko smo i da smo seksualna bića. Veruje se da seks i orgazam predstavljaju najviši nivo duhovne svesti. “

Praktičarka tantričkog seksa Layla Martin napravila je dobru analogiju.“Ono što duhovnu seksualnost čini drugačijom od  svakodnevnog seksa, isto je što čini jogu drugačijom od istezanja, a meditaciju različitom od običnog sedenja.“

Tantrički seks: 10 ključnih stvari

Čak i ako je to oduvek bila jedna od najčešćih seksualnih fantazija, znajte ovo: tantri je potrebno vreme da se savlada. Čitava poenta ove vežbe je da zapravo odložite vaš orgazam, što bi mnogi – posebno muškarci – mogli u početku smatrati frustrirajućim.

„Ključ je da se ne fokusirate previše na svoj orgazam“, objašnjava Knight. Umesto toga, pokušajte da produžite predigru što je duže moguće pre nego što dostignete vrhunac.

1. Napravite atmosferu

Uzmite mirisne sveće, isključite telefon i pripremite se da posvetite najmanje dva sata svom partneru.

2. Opustite se

Tantra se odnosi na kretanje energije kroz telo, zato snažno protresite udove da biste energizirali i deblokirali svoj sistem pre nego što počnete.

3. Manite se kreveta

Ovo će pokrenuti dugme za spavanje u vašem mozgu. Umesto toga, opustite se tako što ćete ležati na podu sa svojim partnerom koristeći meke jastuke.

4 Stimulirajte svoja čula

Vid je najmoćnije od čula. Obucite nešto seksi. Da biste podstakli čulo mirisa, koristite ulja poput ruže, ilang-ilanga i jasmina. Na audio frontu možete čak i da pevate svom partneru ili da mu intimno šapućete na uvo. I pustite neku laganu muziku. Čulo ukusa stimulišite čokoladom ili medom. I na kraju, dodir. Masirajte partneru glavu, vrat, ruke, stopala…

5. Približite se

Možete pokušati da sedite licem u lice, omotajući ruke jedna oko druge i pritiskajući svoja tela. „Ova vrsta kontakta sa kožom podstiče veća osećanja intimnosti“, kaže Knight.

6. Ključna je predigra

„Isprobajte različite dodire – masažu, lagane dodire perjem i nežno maženje. Ovde je cilj da pojačate čula vašeg ljubavnika na spor i intenzivan način tako da ih dovedete do vrhunca, ali se zaustavite neposredno pre orgazam“, objašnjava Knight. Oralni seks je poželjan, ali ne do tačke vrhunca. Zapamtite, cilj vam je da zadovoljstvo traje satima.

7. Povežite se

Pokušajte ovo: pogledajte jedno drug u oči i stavite svoju levu ruku na srce vašeg partnera. On treba da uradi to isto. Zatim pokušajte da uskladite disanje na nekoliko minuta. Ovo je važan deo tantre.

8. Probajte igranje uloga

Ako vas to uzbuđuje, koristite povez za oči. Smjenjujte se – jedan bi mogao biti čak i pokoran, a drugi dominantan, savetuje Knight.

9. Samo polako…

Najbolji savet: izbegavajte svaki položaj za koji znate da lako izaziva orgazam, umesto toga radite na postepenom stvaranju zadovoljstva. „Što sporije idete, orgazam će biti intenzivniji na kraju“, naglašava Knight.

10. Probajte tantričko disanje

Blizu ste orgazma? Vreme je da usporite disanje. Zašto? Kao što je gore navedeno, tantričko disanje je izuzetno važno u tantri. Može izgledati nelogično jer većina nas diše brže kako se približava vrhuncu. „Umesto toga, opustite stomak i dušite duboko i sporo“, preporučuje Knight. „Vaš orgazam će trajati duže i biti intenzivniji.“

Rose dodaje da je tantričko disanje jedan od najvažnijih elemenata tantričkog seksa. „Tantričko disanje je ključno. Udahnite kroz nos i izdahnite kroz usta, koristeći zvuk. Upotreba zvuka pri izdisaju podržava oslobađanje i osećaj otpuštanja, istovremeno podstičući spuštanje u telo. Oslobodite se koristeći zvukove“.

I zapamtite: ne odustajte. Ako ne izdržite duže od deset minuta, pokušajte ponovo. Tantrički seks zahteva vreme.

Izvor vesti: marieclaire.co.uk

Izvor slike: Kiwis/gettyimages.co.uk