Saveti za savršeno zimsko venčanje

22. фебруар 2023.

| Hana Dunđerov
Organizacija zimskog venčanja je specifična - evo na šta da obratite pažnju

Iz ekonomskih razloga, imperativa kalendara ili samo – želje, neki parovi se odlučuju za venčanje zimi, koliko god da time rizikuju otežanu organizaciju. Evo kako da vaše zimsko venčanje bude magičan trenutak.

Planirajte budžet za vaše zimsko venčanje

Iako košta manje od letnjeg, zimsko venčanje će takođe odneti priličnu svotu novca. Pre nego što odredite konačan datum, mesto i organizatora, potražite nekoliko ponuda i proverite nekoliko dobavljača.

Izaberite datum

Pobrinite se da izaberete datum venčanja koji se poklapa sa različitim obavezama koje pred vaše goste stavljaju zimski praznici. Pošaljite pozivnice dovoljno rano da svi mogu da se izjasne o svom dolasku i da se organizuju.

Proverite i vremensku prognozu jer – konačno, zima uvek može da vas stavi pred iskušenja zvana sneg, led, nepogode. Zato planirajte realan raspored, uzimajući u obzir potencijalne promene u poslednjem trenutku.

Trik? Neka vaši gosti stignu na licu mesta noć ranije, kako biste bili sigurni da će stići na vreme.

Savršeni ukrasi za zimsko venčanje

Planinski hotel sa pogledom na snežne vrhove, meni sa supama i tipičnim sezonskim jelima, udobna dekoracija prirodnim tonovima i materijalima: umnožite nagoveštaje godišnjeg doba.

A ako se usudite na smelost venčanja u planinama, procenite sve logističke implikacije takvog mesta, posebno u pogledu pristupa za vaše goste, smeštaja ili pružaoca usluga.

Savršena odeća za zimsko venčanje

A ako se deo venčanja održava na planini ili jednostavno na otvorenom, recite svojim gostima da dođu sa odgovarajućim kaputima i cipelama.

Savet koji važi i za mladu:  izaberite zimsku venčanicu dugih rukava i od materijala koji greju. Takođe možete da se odlučite za venčanicu koja uključuje debeli beli kaput i prilagođene čizme, koje je danas izuzetno lako pronaći .

Stvorite toplu atmosferu

Bez obzira da li se prijem odvija u seoskoj kući, dvorani zamka ili zatvorenom šatoru, uverite se da imate dovoljno izvora toplote.  Ne oklevajte da obezbedite više toplih napitaka nego za obično venčanje: ništa kao čaj ili kuvano vino.

 

Izvor vesti: marieclaire.fr

Izvor slike: franticoo/gettyimagesplus