1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Sa 45 izgledaju kao...

Sa 45 izgledaju kao da imaju 25: Arapkinje zahvaljujući ovom receptu ne stare, tradicija duga vekovima

25. септембар 2023.

| Stana Luković
Samo tri sastojka učiniće čudo

Kada biste pitali bilo koju ženu na svetu da li rado isprobala recept za lepotu i tako godinama ostala mladolika, odgovor bi sigurno bio potvrdan.

Ali kako je starenje prirodan proces i ne može se zaustaviti, mudre Arapkinje sa kolena na koleno prenose recept za lepotu koji daje rezultate.

Recept za lepotu arapskih dama

Zanimljivo je da se ovaj recept za lepotu uzima dva puta godišnje, a priprema se veoma lako.

recept za lepotu

Photo by Royal Hashemite Court via Getty Images

Od sastojaka biće vam potrebno:

– 100 ml soka od limuna

-200 grama meda

– 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte sve sastojke i uzimajte po jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno na prazan stomak. Znači, 15 do 20 minuta pre obroka.

Nakon što pojedete celu smesu napravite pauzu u trajanju od pola godine. Važno je napomenuti da dok traje pauza, svakog dana konzumirate čaj od đumbira.

Žene Bliskog istoka koriste prirodnu vodu za čišćenje, pre svega vodicu ružinog cveta jer ima umirujuće delovanje i leči upale i crvenilo kože. Poznato je da arapske žene žude za bledom kožom kao svojim idealom lepote. Uobičajena je upotreba prirodnih izbeljivača poput soka od limuna. Takođe, kurkuma je najčešće korišćeni sastojak njihovih domaćih maski.

Recept za lepotu arapskih dama ne sadrži slučajno ova tri izuzetno dragocena.

Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam. Kroz istoriju se koristilo za saniranje opekotina, negu kože, pa čak i za čišćenje organizma. Delotvornost maslinovog ulja nije samo površna i ono vam može pomoći u borbi protiv upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica, posebno je odličan borac protiv kandide.

recept za lepotu

Photo by Mareefe

Limunov sok ako se redovno konzumira pomoći će obrambenim snagama organizma, alkalizovati telo, pomladiti ga i očistiti. Limun takođe neutralizuje slobodne radikale, poboljšava pamćenje i čisti kožu kojoj daje tonus te je pomlađuje.

recept za lepotu

Photo by Julia Zolotova

Med u svakom obliku prirodno sadrži hranljive materije i enzime, koji imaju niz zdravstvenih prednosti i medicinske upotrebe. Med se tokom istorije koristio kao narodni lek za dobro zdravlje, imunitet i mnoga stanja.

recept za lepotu

Photo by ROMAN ODINTSOV

Izvor slike: Photo by Royal Hashemite Court via Getty Images

Nastavite da čitate