1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Razvod: Najčešće greške koje...

Razvod: Najčešće greške koje dovode do kraha braka, prema nauci

26. мај 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Stručnjak na tu temu otkrio je neke obrasce koji se ponavljaju u ljubavnoj vezi kojoj je došao kraj

Dobro znamo da je svaka veza poseban svet, sa svojim idejama i pravilima. Teško je praviti generalizacije kada je ljubav u pitanju, a isto važi i za slomljeno srce. Međutim, Ana Krolikovska je stručnjak za razvode koji tvrdi da je otkrila određene obrasce koji se ponavljaju kod muškaraca i koji vode do razvoda.

Daleko od toga da Ana ima nameru da nam zgadi muški pol. Advokatica samo prepoznaje ove stavove kako bi ponudila savete za njihovo poboljšanje i sprečila da se više parova na kraju rastane. Jednostavne stvari poput izgovaranja „hvala“ mogu napraviti veliku razliku u emocijama druge strane.. U nastavku se bavimo ovim greškama i kako ih izbeći.

Razvod- zašto do njega dolazi?

Više nije potrebno pojašnjavati da se kućni poslovi nikako ne svode na žene. Ideja da isključivo mi treba da brinemo o čišćenju, redu i brizi o deci već je zastarela. Zadaci su podeljeni, a muškarcima bi to već trebalo da bude više nego jasno. Ako u ovom trenutku već vidite da postoji nejednaka raspodela odgovornosti, možete razgovarati o tome i dati do znanja svom partneru da shvati da su se vremena promenila . Ali ako se ništa ne promeni, najverovatnije je da će pre ili kasnije, prema podacima koje je dala Ana, par završiti razvodom.

Čovek ne treba da čeka da ga zamolimo za „pomoć“. Zapravo, nije nam ni potrebna pomoć jer, za početak, to nije posao koji samo pada u naše ruke. To je odnos, i kao takav, potreban mu je doprinos obe strane . Muškarci ne treba da čekaju da im skrenemo pažnju kako bi sarađivali na svakodnevnim poslovima, oni sami moraju da se aktiviraju i shvate da smo tim.

Poljubac, zagrljaj, ljubazne reči su ponekad neophodni da bismo osetili zahvalnost partnera. To nije hir, to je jednostavno traženje minimalnog iskazivanja ljubavi kako ne bismo pomislili da smo u vezi sa stenom.

Zapravo, kada smo mi ti koji preuzimamo uzde i brinemo o kućnim poslovima, mimo činjenice da je to nešto zajedničko, jednostavno „hvala“ je neophodno, a ponekad i obavezno. Pokazivanje zahvalnosti našem radu ili jednostavnim gestovima koje smo imali prema njemu je od suštinskog značaja da bi veza opstala.

Izvor vesti: marieclaire.perfil.com

Izvor slike: Rawf8/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Nastavite da čitate