Ukusna jela za prazničnu trpezu, ovi recepti će oduševiti vaše goste
Ukusna jela za prazničnu trpezu sa kojima ne možete da pogrešite
01. јануар 2024.
| Jelena MladenovićNovogodišnje namirnice mogu mnogo štete da nam nanesu.
Mnogi od nas su opsednuti gubitkom kilograma tokom praznika kako bismo mogli da započnemo Novu godinu sa obnovljenom verzijom sebe.
Međutim, ako ste do jutra 31. decembra izgubili po neki kilogram, a onda ste sinoć počeli da jedete visokokaloričnu hranu, rizikujete da tokom praznika dobijete više kilograma nego što ste imali.
Prema tome, pogledajte u nastavku koja jela i pića ne bi trebalo da budu na vašoj prazničnoj trpezi.
Negazirani kupovni sokovi
Mnogi ljudi prave koktele na bazi gustih sokova u tetrapaku ili ih piju kada ne žele da piju alkohol.
To ne bi trebalo da radite – čak i najprirodniji upakovani sok će sadržati oko 6 kašika šećera po čaši i 30 kašika šećera po flaši.
Isto važi i za gazirane sokove – na primer, 250 ml koka-kole sadrži oko 20 kašika šećera.
Umesto toga, nutricionisti preporučuju da pijete čistu vodu ili da pravite sveže ceđene sokove nekoliko sati pre gozbe.
Slatki alkohol
To uključuje likere, koktele i žestoka pića pomešana sa sodom.
Ovaj alkohol ne samo da ima mnogo šećera, već je i veoma koncentrisan – jer se sav šećer raspoređuje u maloj količini pića.
Nutricionisti nazivaju suvo vino, penušavo vino i šampanjac najniskokaloričnijim opcijama za alkohol.
Jaki alkohol je takođe prihvatljiv, ali u količini koja ne prelazi 100 grama – tada postaje otrov za stomak.
Visokokalorične namirnice
Pod posebno teškim proizvodima stručnjaci podrazumevaju sendviče sa puterom, deserte, salate od majoneza i jela sa „eksplozivnim“ kombinacijama – na primer, pečurke, meso, luk, majonez i krompir.
Želucu je potrebno dosta vremena da ovo svari, uz mnogo napora, a osećaj težine će se nastaviti i nakon nekoliko sati.
Postoji mogućnost da se minimizira opterećenje varenja – jedite posebno visokokalorična jela u prvoj polovini dana.
Drugi način da pomognete stomaku je da napravite 2 sata između obroka i razbijete hranu na male porcije, prenosi marieclaire.ru.
Novinarka magazina Marie Claire. Jelena Mladenović je novinarka sajta MarieClaire.rs, poznata po svojoj sposobnosti da na zanimljiv i pristupačan način obrađuje širok spektar tema, od modnih trendova i beauty saveta do astroloških prognoza i psiholoških testova. Jelena takođe pokriva i dublje teme, poput psihološkog uvida koji se može dobiti kroz izbor omiljene boje odeće ili značenje znakova bolesti na licu, demonstrirajući svoju sposobnost da teme učini relevantnim i edukativnim. Kroz svoj rad na horoskopima i astrološkim prognozama, Jelena Mladenović pruža čitaocima ne samo zabavu, već i mogućnost introspekcije i razmišljanja o vlastitim životnim putevima i odlukama.
Izvor slike: Photo by Kelsey Chance on Unsplash
Ukusna jela za prazničnu trpezu sa kojima ne možete da pogrešite
Nema boljeg načina za ulazak u 2025. od nezaboravnog iskustva u luksuznom Hotelu Bellevue na ostrvu Lošinj. Smešten u prekrasnom okruženju, ovaj elegantni hotel obećava proslavu Nove 2025. godine ispunjenu vrhunskom gastronomijom, zabavom i opuštanjem.
Isprobajte jesenji Wellness Retreat by Chenot Espace! Jer dobro balansiranje i relaksacija nešto je na čemu svi mi treba da radimo...