Nezaboravna iskustva u Parizu: Krstarenje Senom, degustacija vina i pravljenje slatkiša
08. фебруар 2023.
| Aleksandra DudvarskiUvek postoji dobar razlog za odlazak u Pariz, a još više se može naći na Musement platformi . Zato što se nikada nećemo umoriti od umotavanja u šalove dok hranimo naše poglede krajolicima koji se prostiru sa Sene ili uranjamo u trenutke apsolutne slatkoće koji mirišu na tople macarons (čuveni francuski keks koji dolazi u raznim bojama). Dodatak je obilaženjevinograda Bordoa da biste okusili jedno od najpoznatijih crvenih vina na svetu.
Nezaboravna iskustva u Parizu
Krstarenje Senom
Držite noge ispod stola, uživajući u jednom ukusnom predjelu za drugim, dok se Pariz polako otkriva pred vašim očima nežno klizeći Senom. Krstarenje najvažnijom reom u gradu, diveći se naizmenično levom i desnom obalom, kejevima Sene.
Ajfelov toranj, Muzej Orsej plešu u ritmu magičnog orkestra. Četiri različite opcije menija (u zavisnosti od toga koliko ste gladni) koje ćete romantično podeliti sa ljubavlju svog života. Alternativno, sve ovo može se doživeti u grupi prijatelja, ako želite da promenite ideju da je Pariz samo grad za parove.
Naučite da pravite makronse
Među vrhovima francuskog peciva u boji šerbeta dominiraju makaronsi, ljupko ukusnii i dovoljno šik da vas nateraju da sanjate o atmosferi filma „Marija Antoaneta“, između patika ispod krinolina i slatkis zalogaja dragocenog peciva. U srcu okruga Opera, u mirnom uglu „Galeries Lafaiette“, možete direktno naučiti kako da pripremite savršene makaronse, sa svim trikovima neophodnim da ih učinite izuzetno hrskavim.
Samo 90 minuta biće vam dovoljno da napravite keksiće, pomešate ganaš i sastavite ih sa pažnjom (to jest, bez lomljenja) pre radosno podeljenog ukusa.
Nezaboravna iskustva u Parizu
Čas degustacije vina u Bordou
Među iskustvima koje možete pokloniti osobi opsednutom vinima, najupečatljivija degustacija je u Bordou. Naime, tamo postoji ubrzan i veoma dobar kurs da naučite da (ponovno) upoznate kompleksnost vina iz regiona i sama francuska vina. . Naučićete kako da degustirate i uporedite vina, identifikujte njihove osobenosti i na kraju pokušajte da sastavite personalizovanu vinsku kartu.
Ukupno dva sata da se telom i dušom posvetite vinima četiri glavna vinska regiona Francuske, otkrivajući raznolikost, ukuse i nazive. I na kraju definitivno nazdravite uz nova saznanja uz tradicionalne francuske specijalitete.
Put peciva i čokolade
Šta Pariz čini toliko Parizom? Kroasani, čokolada i bageti, trojstvo užitaka koji ispunjavaju i usta i dušu srećom.
Obilazak koji istražuje izuzetne prodavnice slatkiša u Sen Žermen de Pre istražuje praline najboljeg francuskog proizvođača čokolade, čarobnjaka ganaša, majstora kvasca koji su izgradili slavu kroasana koji je hrskav spolja i mekan iznutra. Obilazak sa vodičem + degustacija za hranjenje i očiju i nepca uz slatkiše, pet vrsta čokolade i naravno najpoznatiji hleb u Parizu.
Aleksandra Dudvarski, s bogatim iskustvom koje obuhvata više decenija rada u novinarstvu, istaknula se kao ključna figura u Color Media International kompaniji. Kroz svoju impresivnu karijeru, Aleksandra je doprinosila širokom spektru publikacija, uključujući prestižne titule kao što su Marie Claire, Bravo, i Lepota&Zdravlje, pokazujući izuzetnu svestranost i stručnost u različitim žanrovima i temama. Kao urednik Marie Claire, ona je uspela da ovom magazinu udahne jedinstveni glas i perspektivu, čime je privukla široku čitateljsku publiku zainteresovanu za modu, kulturu i društvene teme.
Izvor vesti: marieclaire.it
Izvor slike: frantic00/iStock/Getty Images Plus via Getty Images