1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Najskuplja destinacija na svetu:...

Najskuplja destinacija na svetu: Da li biste letovali ovde?

19. август 2023.

| Snežana Vranić
Spremite se na dobru štednju pre nego što se odlučite na odmor na ovoj destinaciji.

Zahvaljujući nedavnom istraživanju, otkriveno je koja je najskuplja destinacija na svetu. Da li možete da pogodite?

Najskuplja destinacija na svetu: Gustavia

Poslednje istraživanje je pokazalo da je Gustavia najskuplja destinacija na koju možete otići na odmor. Ona se nalazi na ostrvu Sen Bartelemi, a oni koji žele da dođu ovde na odmor trebalo bi da po danu izdvoje minimalno 1850 dolara ili približno 200 000 dinara. Gustavia se nalazi na francuskoj prekomorskoj teritoriji Sen Bartelemi na delu gde je moguće videti tragove kulture kolonista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by All About St Barts (@allaboutstbarts)

Zašto je Gustavia najskuplja destinacija na svetu?

Turistička kompanija Florida Panhandle napravila je istraživanje koje je dalo ove rezultate. U istraživanju je učestvovalo više od 100 luksuznih mesta za odmor da bi se sačinila relevantna rang lista. U obzir su uzeti troškovi smeštaja, letovi, obroci i prevoz. Osim toga, u istraživanje su uključili i napopularnija turističke atrakcije kako bi saznali koja destinacija je najskuplja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @lebarth_villas


Mala i velika ostrva u Karipskom moru su veoma popularna među poznatim ličnostima i milijarderima poput Leonarda Di Capria. Odmor je ovde tako skup jer se skoro proizvod, od hrane do bilo kog artikla, mora doneti na ostrvo. Ali ovakvoj ceni doprinosi i činjenica da je mesto veoma popularno među poznatima. Osim toga, poznate ličnosti često do Gustavie putuju jahtama koje pristaju u zalivu.

Priroda i sam gradić je svakako predivan i jasno je zašto okruženje dobija na ceni. Ipak, ovakva destinacija dostupna je samo onima koji mogu da dozvole sebi ovakav luksuz i da plate putne troškove i cene luksuznih hotela. Ipak, ako jednom dođete na ovakvo mesto, sigurno ćete imati uspomene za ceo život.

Izvor vesti: www.marieclaire.hu

Izvor slike: Sean Pavone/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate