1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Najpraktičniji način da spakujete...

Najpraktičniji način da spakujete dovoljno odeće za odmor

28. јул 2023.

| Hana Dunđerov
Kako da ne ponesete ni previše ni premalo?

Da li uvek na odmor nosite dodatnu odeću, za svaki slučaj? Prestanite da nosite odeću koju nećete nositi i to uz ovaj sjajan trik. Kako da spakujete dovoljno odeće za odmor?

Kao i svakog leta, već imate spreman pasoš, izlazite iz kancelarije gotovo spremni, ali vaš kofer je i dalje otvoren i nemate ideju  šta u njega da spakujete. Pakovanje odeće je uvek veoma komplikovan zadatak – pre svega, jer vam se čini da vam treba  bukvalno sve. Šta ako padne kiša? Ako zahladi? Ako izađete na neko lepo mesto?

Kako spakovati dovoljno odeće za odmor?

Da biste se optimalno organizovali za odmor, prvi savet je da zapišete osnovne stvari koje morate da ponesete sa sobom kako ništa ne biste zaboravili. Od lekova, kozmetike, parfema, do odeće. Odeća je možda onaj putnički element koji zauzima najviše.

Glavna stvar je da se fokusiramo na vrstu odmora koji planiramo. Sada je leto, pa su primorska ili planinska mesta omiljena. Analizirajući vrstu odmora, na svakom mestu ćemo nositi različitu odeću. Važno je prvo početi sa jednostavnim stvarima.

Idete na odmor na dve nedelje? Dakle, moraćete da ponesete 14 gaćica i čarapa. Lako zar ne? Pa, ako bolje pogledamo, ako idemo na plažu, nećemo morati da nosimo 14 čarapa jer ćemo većinu vremena nositi sandale. Isti slučaj nije i sa gaćicama, jer ćemo svaki dan morati da nosimo bar jedne. Čak bi bilo lepo imati koji par rezervnih.

Sada dolazi najvažniji korak: odeća. Pre svega, treba uzeti u obzir da se na odmoru presvlačite dva puta dnevno. Ipak, pojedinu odeću nosićete češće: kostime, tunike za plažu, peškire…

Novi bikini za svaki dan takođe nije potreban! Dva ili tri bikinija su dovoljna. Takođe, uverite se da uvek imate nekoliko dobrih osnovnih stvari sa sobom, kao što su basic majice, suknje i šortsevi. Dodajte neku haljinu i voila!

Kako se pakuju cipele?

Jedan od problema cipela i obuće je to što obično zauzima puno prostora u našem koferu. Morate da izaberete najbolje – i najudobnije – cipele u kojima ćete provoditi većinu svog vremena tokom obilaska turističkih mesta. Zato obujte patike i ponesite samo sandale!

Izvor vesti: marieclaire.es

Izvor slike: monkeybnussinesimages/gettyimagesplus