1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Kraljica Elizabeta II u...

Kraljica Elizabeta II u ovoj vili na Malti provela je najsrećnije godine života

18. јануар 2023.

| Jovana Jevtić
Kraljica Elizabeta II kroz život se često prisećala perioda koji je provela na Malti. Za nju je ovaj period bio poseban najviše zbog toga što je osetila kakav je život prosečne supruge. 
Nakon toga, ovaj par je često pominjao da je to najlepši period njihove veze. Međutim, postoji mogućnost da je razlog tome zapravo činjenica da je u to vreme Elizabeta imala manje odgovornosti, jer u to vreme još uvek nije postala kraljica.
Za vreme boravka na Malti, ovaj tada mladi bračni par živeo je u predgrađu, u kući zvanoj Vila Gardamangija, koju je posedovao stric princa Filipa. Ovaj period za Elizabetu predstavljao je nešto novo, tada je iskusila život prosečnih ljudi. To su iskustva kakva u Britaniji nije mogla imati: odlazak kod lokalnog frizera, kupovina u prodavnici i slično.
Godine 2007. kraljica Elizabeta II i njen suprug su imali priliku da još jednom proslave svoju godišnjicu braka u ovoj vili. Međutim, 2015. godine kada je želela da još jednom poseti kuću svoje mladosti, nije dobila odobrenje za boravak od vlasnika kuće jer je vila počela drastično da propada. Vlasnik ove vile smatrao je da nije bezbedno da kraljica ostane u njoj.

Prema nekim informacijama, postoji mogućnost da će vila biti obnovljena i to, da će postati muzej. Projekat renoviranja nadgledaće malteška vlada, koja je sada i vlasnik vile. Kako je planirano, u budućem muzeju biće predstavljen odnos Velike Britanije sa Maltom. Takođe, biće istaknut izgled kuće iz Drugog svetskog rata. Informacija o konačnom izgledu i radnom vremenu za turiste moraće da sačeka da renoviranje bude završeno.
Sada Vila Gardamangija se obrušava i postoji mogućnost od odvajanja fasade.

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: Stuart C. Wilson / Stringer/Getty Images Entertainment,