
Kako jesti kamamber, a da ne izgledate smešno?
07. фебруар 2024.
| Snežana Vranić
Kamamber je sve popularnija namirnica zbog njegovog neobičnog ukusa. Međutim, mnogi od nas se pitaju kako jesti kamamber, a da ne izgledate smešno?
U restoranima se kamember servira na klasičan način – sa seckanim povrćem, voćem, medom ili hrskavim bagetom. Ovo jeste jedna od najukusnijih opcija, ali postoji mnogo drugih načina da uživate u hrani i ovoj namirnici.
Kako jesti kamamber?
Da biste dobili pravi ukus kamambera, sir treba da bude na sobnoj temperaturi. To jest pre nego što ga pojedete, izvadite sir iz frižidera na 30 minuta. Nemojte seći koru sa sira jer je ta bela buđ ono što mu daje ukus. Takođe, secite sir horizontalno, a ne vertikalno. Ovo će sprečiti meki unutrašnji deo sira da iscuri.
Stavite ga u salatu
Neobičan ukus kamambera učiniće svaku salatu ukusnijom. Ovaj sir se odlično slaže sa kruškama, jabukama ili bilo kojim orašastim plodovima, paradajzom, jagodama i zelenom salatom. Na kraju, prelijte salatu najjednostavnijim prelivom – mešavinom balzamiko sirćeta i maslinovog ulja.

Kako jesti kamamber? Istopite ga
Stavite kamamber na papir za pečenje, postavite ga u rernu na 20 minuta i pecite na 180 stepeni. Upotpunite jelo voćem, orasima, začinim, voćnim želeom i krekerima.
Drugi način je da kamember umotate u nekoliko kriški pršute i pržite u tiganju dok ne dobije zlatno braon boju. Ovo se savršeno slaže uz krutone od belog luka.
Dodajte u makarone sa sirom
U šerpi istopite kamamber, brašno i mleko i stavite da se zgusne na laganoj vatri. Dodajte kuvane makarone i po želji možete ubaciti prezlu koja će dati hrskavu teksturu.
Napravite fondu
Za fondu, odsecite vrh kamambera i pecite bez folije 10-15 minuta. Prebacite sir na tanjir i umočite u njega hrskavi hleb. Tanjir sa sirom možete upotpuniti grožđem, medom i orasima, a hleb natrljajte belim lukom i začinskim biljem.
Dakle, ako ste se zapitali kako jesti kamamber, postoji nekoliko načina na koje možete to da učinite.
Snežana Vranić je autorka koja vrlo rado istražuje teme zdravlja i gastronomije, što je prešlo i u njen profesionalni angažman. Međutim, njeno polje interesovanja obuhvataju i teme povezane sa astrologijom, kao i razumevanjem međuljudskih odnosa. Snežana je aktivan autor i na portalu lepotaizdravlje.rs.
Izvor slike: tycoon751/GettyImagesPlus
Nastavite da čitate

Najpopularnije jelo u 2023. godini izabrano, lako se priprema, ukus prelep
Ukus koji se pamti