Najpopularnije jelo u 2023. godini izabrano, lako se priprema, ukus prelep
Ukus koji se pamti
07. фебруар 2024.
| Snežana VranićKamamber je sve popularnija namirnica zbog njegovog neobičnog ukusa. Međutim, mnogi od nas se pitaju kako jesti kamamber, a da ne izgledate smešno?
U restoranima se kamember servira na klasičan način – sa seckanim povrćem, voćem, medom ili hrskavim bagetom. Ovo jeste jedna od najukusnijih opcija, ali postoji mnogo drugih načina da uživate u hrani i ovoj namirnici.
Da biste dobili pravi ukus kamambera, sir treba da bude na sobnoj temperaturi. To jest pre nego što ga pojedete, izvadite sir iz frižidera na 30 minuta. Nemojte seći koru sa sira jer je ta bela buđ ono što mu daje ukus. Takođe, secite sir horizontalno, a ne vertikalno. Ovo će sprečiti meki unutrašnji deo sira da iscuri.
Neobičan ukus kamambera učiniće svaku salatu ukusnijom. Ovaj sir se odlično slaže sa kruškama, jabukama ili bilo kojim orašastim plodovima, paradajzom, jagodama i zelenom salatom. Na kraju, prelijte salatu najjednostavnijim prelivom – mešavinom balzamiko sirćeta i maslinovog ulja.
Stavite kamamber na papir za pečenje, postavite ga u rernu na 20 minuta i pecite na 180 stepeni. Upotpunite jelo voćem, orasima, začinim, voćnim želeom i krekerima.
Drugi način je da kamember umotate u nekoliko kriški pršute i pržite u tiganju dok ne dobije zlatno braon boju. Ovo se savršeno slaže uz krutone od belog luka.
U šerpi istopite kamamber, brašno i mleko i stavite da se zgusne na laganoj vatri. Dodajte kuvane makarone i po želji možete ubaciti prezlu koja će dati hrskavu teksturu.
Za fondu, odsecite vrh kamambera i pecite bez folije 10-15 minuta. Prebacite sir na tanjir i umočite u njega hrskavi hleb. Tanjir sa sirom možete upotpuniti grožđem, medom i orasima, a hleb natrljajte belim lukom i začinskim biljem.
Dakle, ako ste se zapitali kako jesti kamamber, postoji nekoliko načina na koje možete to da učinite.
Snežana Vranić je autorka koja vrlo rado istražuje teme zdravlja i gastronomije, što je prešlo i u njen profesionalni angažman. Međutim, njeno polje interesovanja obuhvataju i teme povezane sa astrologijom, kao i razumevanjem međuljudskih odnosa. Snežana je aktivan autor i na portalu lepotaizdravlje.rs.
Izvor slike: tycoon751/GettyImagesPlus
Ukus koji se pamti
Isprobajte jesenji Wellness Retreat by Chenot Espace! Jer dobro balansiranje i relaksacija nešto je na čemu svi mi treba da radimo...
Nema boljeg načina za ulazak u 2025. od nezaboravnog iskustva u luksuznom Hotelu Bellevue na ostrvu Lošinj. Smešten u prekrasnom okruženju, ovaj elegantni hotel obećava proslavu Nove 2025. godine ispunjenu vrhunskom gastronomijom, zabavom i opuštanjem.
Dior izgled za koji je potrebno više od 100 dana rada...