1. Home
  2. /
  3. Top priče
  4. /
  5. Evo kako izgledaju ...

Evo kako izgledaju muški i ženski orgazam iz ugla veštačke inteligencije

03. септембар 2023.

| Hana Dunđerov
Da li ste ikada pokušali da zamislite naslikan orgazam?

Iskreno se nadamo da znate kakav je osećaj imati orgazam. Ali, kako bi on izgledao da ga neko naslika?  Konačno, veštačka inteligencija je korišćena za nešto korisno.

Ovako veštačka inteligencija misli da izgleda orgazam

Kompanije za seksualno zdravlje Lovehoney i Womenizer udružile su se kako bi kreirale slike pravih ljudskih orgazama koristeći veštačku inteligenciju.
Takođe su objasnili kako je veštačka inteligencija uspela da stvori sliku ljudskog telesnog osećaja.
Pored činjenice da muški i ženski orgazami izgledaju drugačije, veštačka inteligencija je mapirala širok spektar ljudskog zadovoljstva.
Pet muškaraca i pet žena opremljeno je EKG uređajem koji prati njihovu srčanu aktivnost kako bi zabeležio promene u njihovim telima tokom orgazma dok su masturbirali seksualnim igračkama. Iz ovako dobijenih podataka veštačka inteligencija je izvukla kako izgleda pravi ljudski orgazam.

 

Ne postoji samo jedna vrsta orgazma

Nakon što su podaci preneti programerima, koji su ih uneli u softver za veštačku inteligenciju, vrednosti koje karakterišu funkciju srca poprimile su vizuelni oblik. Krajnji rezultat je serija slika različitih vrsta orgazma.

Elisabeth Neumann, seksolog u Lovehoney-u i šef studije, nije bila iznenađena što su dobili nekoliko različitih slika, jer orgazam nije isti osećaj za sve.

„Orgazam može biti snažan, intenzivan, sličan zemljotresu. Za druge je nežan, golicav ili čak iznenađujući. Svima je jedna zajednička stvar: ne možete a da to ne primetite“, rekao je Neumann.

Smatralo se važnim da se na vidljiv način pokaže koliko različitih oblika ima iskustvo orgazma, jer se na taj način konačno može otkloniti zastareli način razmišljanja da postoji ispravan ili normalan tip orgazma.

Kakav je orgazam?

U anketi, ispitanici su obično upoređivali osećaj orgazma sa erupcijom vulkana, vatrometom… Slike koje je nacrtala veštačka inteligencija pokazuju mnogo veću raznolikost od ove. „Orgazam je jedinstven kao otisak prsta. Kavalkada boja, energija i emocija“, objasnio je Neumann.

Zanimljivo je da pol izgleda ne igra veliku ulogu u tome kakvu vrstu orgazma osoba doživljava. Drugim rečima, nema ženskog ili muškog orgazma. U stvari, slike koje je stvorila veštačka inteligencija pokazuju da muški i ženski orgazami mogu biti prilično slični.

Istovremeno, čini se da se AI takođe pokazao kao rodno diskriminirajući kada je u pitanju orgazam. „Možemo da vidimo za šta su mnogi ljudi već dugo optuživali veštačku inteligenciju u vezi sa rodnom diskriminacijom“, istakla je Neumann. – Ženski orgazam je nacrtao u nijansama koje se smatraju tipično ženskim bojama. Ovo takođe pokazuje kako na veštačku inteligenciju utiču društvene norme i stereotipi koji se unose u nju.“

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: fizkes/istock/gettyimages