
Slani mafini od pirinča
16. јул 2023.
| Hana Dunđerov
Ovi mafini od pirinča sa brokolijem i sirom mogu biti savršeni za marendu, ali i za lagani ručak ili večeru zajedno sa bogatijom salatom.
Kako se prave slani mafini od pirinča?
Mađari uglavnom prave nadev, Italijani uglavnom prave arancine od ostataka pirinča, ali ako želimo nešto mnogo brže i jednostavnije, ali u isto vreme podjednako ukusno, probajte ovaj slani mafin od pirinča. Prednost recepta je u tome što se može veoma dobro prilagoditi i jesti na razne načine: može biti hranljiva užina za decu, ali zaslužuje i glavnu ulogu kneževske marende, a uz neke dodatke je i odličan izbor za lagani letnji ručak ili večeru. U ime zdravlja, u receptu ispod koristi se smeđi pirinač, ali slobodno koristite i druge vrste pirinča
Ovde se u pirinač dodaje isprobana kombinacija brokolija i dobre količine čedar sira, ali slobodno ubaci omiljeno povrće – ne izostavljajte sir, s jedne strane, zbog ukusa ali i zato što služi za vezivanje smese. Lako ih je napraviti, a krajnji rezultat je istovremeno uzbudljiv i ukusan – zaista vredi pokušati!
Slani mafini od prinča recept
Sastojci:
1/3 šolje brokolija, seckanog
1 i 1/4 šolje kuvanog smeđeg pirinča
1 veliko jaje
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/3 šolje rendanog sira čedar
so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za mafine sa 6 delova.
Pomešajte sve sastojke u činiji, a zatim sipajte smesu u kalupe za mafine! Pecite mafine 25 minuta dok se ne stegne, a zatim ostavite da se ohlade 5 minuta pre serviranja.
Izvor vesti: marieclaire.hu
Izvor slike: Whitestorm/iStock/gettyImagesPlus








