1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Uznemiravanje ili ljubav? 5...

Uznemiravanje ili ljubav? 5 popularnih scena iz filma koje su romantične samo naizgled

07. март 2023.

| Hana Dunđerov
Hajde da bacimo sasvim novo svetlo na vaš omiljeni film!

Da li ste se nekada dublje zamislile nas svojim omiljenim romantičnim filmovima? Neke radnje, scene i likovi koje toliko volimo na filmu, u stvarnom životu uopšte ne bi funkcionisale. Recimo, da li biste zaiste volele da vas neko prati, krišom posmatra ili da preispituje šta ste obukle?

Tako smo i mislile: ne biste! Ovih 5 scena samo na prvi pogled deluju romantično – iza njih se kriju ozbiljno uznemiravanje ili emocionalne ucene.

Ljubav ili uznemiravanje?

 

Sumrak saga (Twilight)

Zamislite da se probudite u mrklom mraku, u sred noći i da vidite vampira kako pilji u vas? Ako mislite da je to romantično, onda je ovaj film pravi za vas. U stvarnom životu, kada vam se neko noću ušunja u sobu i krišom vas posmatra, nazovite to pravim imenom – proganjanje i uznemiravanje.

U stvari ljubav (Love Actually )

Ako je vaš pojam romantike da se osećate krajnje neprijatno dok vam neko izjavljuje ljubav – ovo je prava scena za vas. Ne zna se šta je neprijatnije u ovom slučaju: to što gledate prilično čudnu izjavu ljubavi, to što je vaš muž na metar od vas dog to radite ili to što je u pitanju njegov kum. Užas!

Beležnica (The Notebook)

Izađi sa mnom ili ću se ubiti – kakva romantična izjava! Možda, na filmu. U stvarnom životu ovo se zove emocionalna ucena.

 

10 stvari koje mrzim kod tebe (10 Things I Hate About You)

Sve te  javne prosidbe, serenade, izjave ljubavi… u stvari su prilično slična vrsta ucene. Nikako nije jasno iz kog je razloga lik Heath Ledgera mislio da je najbolji način da izjavi ljubav serenada preko ogromnih zvučnika pred celom školom, dok ga obezbeđenje odvlači?

Zgodna žena – Pretty woman

Što je najgore, ovo je klasična holivudska priča. Momak upozna devojku i onda je zasipa novcem sve dok ne promeni i poslednju sitnicu na njoj. Naravno, ona se zaljubi u  njega i pored svega. Stvarno, treba li vam čovek koji želi da vas promeni u potpunosti?

Izvor vesti: marieclaire.hu

Izvor slike: prtSc/Youtube.com

Nastavite da čitate