Prekid svađe? Deca Meghan Markle i princa Harryja su zvanično princ i princeza!

31. март 2023.

| Aleksandra Dudvarski
Kraljevska porodica konačno priznaje dvoje unuka Charlsea III kao princa i princezu. Kralj je doveo u sumnju formalizaciju ovih kraljevskih titula, prava rođenja koje su nasledili smrću Elizabete II.

Bilo je to pitanje na čekanju, čak i poluga pregovora za kraljevsku porodicu da zadrži princa Harryja (Harija) i Meghan Markle (Megan Markl) u porodici. Posle meseci nejasnoće, deca para iz Saseksa zvanično imaju koristi od svojih kraljevskih titula.

Deca Meghan Markle i princa Harryja dobijaju titule

Archie (Arči) (3) i Lilly (Lili) (1) sada mogu da se zovu princ i princeza, navodi se u poruci predstavnika njihovih roditelja, koji su malu Lillybeth (Lilibet) u sredu, 8. marta 2023. godine, prvi put nazvali princezom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meghan & Harry (@the_tig_mm)

Prema rečima portparola vojvode i vojvotkinje koje citira američki magazin People , „ova stvar je već neko vreme rešena u dogovoru sa Bakingemskom palatom“. Na zvaničnom sajtu kraljevske porodice sada se navode kraljevske titule dece.

Kada je Elizabeta II umrla, njihov deda Charles III je postao kralj, te su Archie i Lilly nasledili to pravo po rođenju. Ali, nakon smrti suverena 8. septembra 2022., bilo je sporno hoće li novi monarh da zvanično dodeli ove titule svojim unucima , zbog tenzija koje i dalje postoje sa princom Harryjem i Meghan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PRİNCE HARRY (@loveprinceharry1)

Charles III je izvršio pritisak na bračni par Saseksa

U septembru 2022. godine, kraljevski stručnjak Katie Nicole (Kejti Nikol) uverila je u svojoj knjizi „The New Royals“ , da je suveren bio odlučan da ustupi titule princa i princeze svojim unucima pod uslovom da roditelji  pokažu dokaz poštovanja prema britanskoj kruni, posebno u štampi.

Nekoliko meseci kasnije, prognani par u Sjedinjenim Državama emitovao je svoj dokumentarac Harry i Megnan na Netflxu, optužujući kraljevsku porodicu da ih nije zaštitila. Tada je mlađi sin kralja Charlesa III objavio svoje „Memoare“, u kojima proziva i svog brata Williama (Vilijama), prestolonaslednika.

Porodica bi trebalo da bude ponovo okupljena 6. maja, povodom krunisanja Charlsea III u Londonu. Princ Harry i Meghan još nisu potvrdili prisustvo.

Izvor vesti: maireclaire.fr

Izvor slike: Mike Coppola / Staff via Getty Entertainment

Nastavite da čitate