1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Pesma za evroviziju 2024:...

Pesma za evroviziju 2024: Ko su favoriti za predstavljanje Srbije na Eurosongu?

02. март 2024.

| Snežana Vranić
Ko zaslužuje pobedu?

Pesma za evroviziju 2024. je veoma uzbudljiva i napeta. Od 28 pesama koje su predstavljene na takmičenju, samo njih 16 je ušlo u finale.

Ovogodišnji program pesme za evroviziju 2024 je veoma napet jer postoji nekoliko favorita za predstavljanje Srbije na Eurosongu. Program i ove godine vodi Dragana Kosjerina, ali u društvu Slavena Došloa. Sa druge strane, u green room-u i u društvu takmičara vreme provode Kristina Radenković i Stefan Popović.

Pesma za evroviziju 2024: Ko su favoriti?

Ove godine u finale su se plasirale pesme sa etno prizvukom i svakako su među glavnim favoritima, ali u finalu su se našle i nežne balade, kao i energični ritmovi koji pokreću svakoga. Marie Claire Srbija je napravio anketu na instagram profilu povodom toga ko zaslužuje titulu pobednika na ovom takmičenju. Evo kako ste glasali.

Teya Dora – Ramonda

Teodora Pavlovska je poznata pod imenom Teya Dora je srpska pevačica, kompozitorka i producentkinja. Ove godine predstavila se sa pesmom Ramonda. U nekoliko intervjua, ona je objasnila da pesma za nju znači uzdizanje iznad svakog problema poput feniksa i izlazak iz svake situacije kao pobednik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TEYA DORA (@iamteyadora)

Konstrakta – Novo, bolje

Ana Đurić ponovo oduševljava publiku svojim nastupom i pesmom. Iako je pesma izazvala mnoge reakcije i podelila mišljenje publike. Naime, nakon što nas je pre dve godine predstavljala na Evroviziji sa pesmom „In Corpore Sano“ pevačica je dostigla veliku popularnost. Međutim, dok joj jedan deo publike prebacuje što je ovogodišnji nastup sličan pomenutoj numeri, drugi smatraju genijalnim ovaj potez smatrajući da je kopirala samu sebe i time iskritikovala današnje društvo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @konstrakta

Pesma za evroviziju 2024: Breskvica – Gnezdo Orlovo

Anđela Ignjatović ima umetničko ume Breskvica i svakako je umetnica koja ima veliki broj fanova. Nije ni čudo što je njen nastup ispraćen pregrštom pozitivnih kritika i podrškom. Sa veoma efektnom scenografijom i nastupom, pesma „Gnezdo orlovo“ je jedna od najslušanijih sa ovog takmičenja, a ona je istakla u nekoliko intervjua da su ovom pesmom želeli da predstave epsku borbu između dobra i zla.

Zorja – Lik u ogledalu

Zorja je nastupila u prvoj polufinalnoj večeri sa pesmom „Lik u ogledalu“. Balada je veoma intenzivna, dok scenski nastup podrazumeva tamne tonove i igru sa odrazima u ogledalu. Numera je svakako naterala publiku da se zapita ko je lik u ogledalu o kom Zorja peva, ali u koji mi gledamo svakog dana.

Zejna – Najbolja

O nastupu ove pevačice se svakako najviše diskutuje na društvenim mrežama. Energična muzika i nastup sa plesačima je svakako u rangu evrovizijskog nastupa, a njen besprekoran vokal je svakako usavršio celu numeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zejna (@zejnaofficial)

Finale se odražava 2. marta sa početkom u 21:00 čas, a evo i redosleda sa kojim će takmičari nastupati:

1. Iva Lorens – Dom

2. Džordži – Luna park

3. Breskvica – Gnezdo orlovo

4. Teya Dora – Ramonda

5. Hristina – Bedem

6. Marko Mandić – Dno

7. M.ira – Percepcija

8. Nemanja Radošević – Jutra bez tebe

9. Milan Bujaković – Moje, tvoje

10. „Keni nije mrtav“ – Dijamanti

11. Zorja – Lik u ogledalu

12. Zejna – Najbolja

13. Konstrakta – Novo, bolje

14. Bojana & David – NO, NO, NO

15. Lena Kovačević – Zovi me Lena

16. Dušan Kurtić – Za tebe živim

Izvor slike: Zeferli/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate