1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Dina 2 stiže u...

Dina 2 stiže u bioskope: Sve o filmu koji nestrpljivo čekamo!

25. фебруар 2024.

| Hana Dunđerov
Jedva smo dočekali nastavak - evo sve što o njemu treba da znate

Očekivali smo da ćemo nastavak gledati u novembru, ali je štrajk glumaca uticao na izlazak ovog filma. Ipak, Dina 2 napokon stiže i sada nas manje od dve nedelje deli od njegovog bioskopskog debija.

Iako smo blizu dana objavljivanja, još uvek se spremaju iznenađenja, jer je na svetskoj premijeri 15. februara otkriveno da Anja Tejlor-Džoj ima tajnu ulogu u nastavku. Kakva je ta uloga ostaje da se vidi, pa dok čekamo da se otkriju sva iznenađenja, evo svega što treba da znate o Dini 2.

Datum izlaska Dine 2: Kada možemo očekivati da vidimo nastavak?

Kao što je već pomenuto, Dina 2 stiže u bioskope 1. marta 2024. Prvobitno je bilo planirano da ga gledamo još u novembru 2023. ali je zbog štrajka glumaca sve pomereno za mart.

Za razliku od prvog filma, koji je objavljen na HBO-ovom Max striming servisu istog dana kada je stigao u američke bioskope, planirano je da Dina 2 ima ekskluzivno bioskopsko izdanje u SAD.

Koliko traje Dina 2?

Pre objavljivanja potvrđeno je da traje 165 minuta i 37 sekundi, ili nešto više od dva sata i 45 minuta. To je oko 10 minuta duže od prvog filma, tako da nas očekuje epski povratak u Arrakis.

Ko glumi u drugom delu Dine?

Kada je snimanje najavljeno, takođe smo dobili zvaničnu potvrdu o onima koji se vraćaju za nastavak i novim licima koja ćemo videti. Timoti Šalame se vratio kao Pol Atrejdes, a glavni ženski lik u drugom filmu biće Zendajina Čani.

U samoj srži je ljubavna priča između Pola i Čeni. Kako će Pol steći njeno poverenje, kako će mu otvoriti svoje srce i kako će pronaći način da oslobode Čani – ostaje da vidimo.

Rebeka Ferguson se takođe vraća kao ledi Džesika, Paulova majka, i zvuči kao da će imati veću ulogu u nastavku.

Druge zvezde povratnice:  Havijer Bardem kao Stilgara, Stelan Skarsgard kao zlikovac Baron Harkonen i Dejva Bautista kao baronov nećak Glosua Raban.

Biće i dosta novih lica među glumcima. Već je potvrđeno da će u drugom delu biti Elvisova zvezda Ostin Batler kao Fejd-Rauta, Florens Pju kao princeza Irulan, Kristofer Voken kao car Šadam IV i Lea Sejdu kao ledi Margo.  Kao što je gore pomenuto, iznenađenja na kastingu nisu završena, jer je u februaru otkriveno da Anja Tejlor-Džoj ima tajnu ulogu u filmu. Nije potvrdila koga će igrati, ali fanovi su spekulisali da bi ona mogla biti Paulova sestra, Alia.

O čemu se radi u Dini 2?

Kada je nastavak potvrđen, dobili smo i prvi sinopsis radnje:

„Ovaj nastavak će istražiti mitsko putovanje Pola Atreidesa dok se ujedinjuje sa Čani i Fremenima dok je na ratnom putu osvete protiv zaverenika koji su uništili njegovu porodicu. nSuočen sa izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog univerzuma, on nastoji da spreči strašnu budućnost koju samo on može da predvidi. Prvi film pokrivao je nešto više od polovine knjige Frenka Herberta, završavajući tako što su Pol i Lejdi Džesika primljeni u Fremen i na putu ka Stilgarovom domu

Izvor slike: Chung Sun Jun/GettyImages