1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. Culture
  6. /
  7. Beogradske predstave u junu...

Beogradske predstave u junu 2024: Šta nam se sprema u svetu kulture?

04. јун 2024.

| Snežana Vranić
Ne čekajte ni trenutka i nabavite karte..

Beogradske predstave u junu 2024. čekaju na vas. Uz nekoliko premijera, repertoar je ovog meseca veoma zanimljiv.

Pozorišna scena Beograda ima mnogo toga da ponudi svojim gledaocima. Ukoliko ste ljubitelji kulture i pozorišta, onda nikako nemojte da propustite ova dešavanja u junu. Sigurno će se naći za svakoga po nešto.

Beogradske predstave u junu 2024.

Narodno pozorište Beograd

Pozorište i ovog juna nudi niz predstava koje možete pogledati. Na repertoaru su „Godine vrana“, „Gospođa Ajnštajn“, „Deca“, „Dečije povrede“, ali i „Mister Dolar“, „Magbet“ i još mnogo zanimljivih pozorišnih adaptacija.

U ime oca i sina

U pitanju je dramska epopeja Milovana Vitezovića koja govori o životu Rastka Nemanjića. Radnja drame prati njegov rad kako je organizovao crkvu, državu, kao i to kako je unapredio obrazovanje i bolnice. Predstava je premijerno prikazana na dan Svetog Save ove godine, a režiju potpisuje Milan Karadžić. Predstavu možete pogledati u ponedeljak 24. juna sa početkom u 19:30č.

Premijera: Nije smrt biciklo da ti ga ukradu

Predstava je rađena po drami Biljane Srbljanović i prepuna je likova iz svakodnevnog života: izopačena deca, sredovečni slabići, neostvareni brakovi i halapljivi starci. Oni su zatočeni u odnosima iz prošlosti, a sudbine ovih likova se prepliću i stvaraju uznemiravajuće istinitu sliku društva u kome živimo. Premijera će biti u sredu 26. juna u 20:30č.

Gostujuće pozorište: Braća Karamazovi

U petak 21. juna, Zagrebačko kazalište mladih u saradnji sa BELEF-om donosi nam poznatu priču Dostojevskog o tri brata koji nam predstavljaju večitu borbu dobra i zla kroz psihološko nijansiranje. Predstava počinje u 18:00č i prvi deo predstave će biti u trajanju od 140 minuta, a u 21:00č će se predstava nastaviti u trajanju od 80 minuta.

Beogradske predstave u junu: Pozorište na Terazijama

Pozorište na Terazijama je veoma specifično, ali oduvek oduševljava publiku svojim repertoarom. Često za većinu predstava morate ranije da nabavite karte, ali ovoga juna možete pogledati mjuzikle:  „Flashdance“, „Zona Zamfirova“, „Žene na ivici nervnog sloma“, „Producenti“ ili „Cigani lete u nebo“. Veče mjuzikla na Terazijama će se ovog meseca održati 15. juna.

Beogradsko dramsko pozorište

Beogradsko dramsko pozorište ovog juna nam nudi nekoliko predstava na svom repertoaru.

Premijera: Kramer protiv Kramera

Ne postoje pozitivni i negativni likovi, niti borbe dobra i zla. Ovde su stvarni ljudi koji očajničkim naporima žele da izbalansiraju karijeru i životne ambicije i obaveze prema bliskim ljudima sa druge strane. Troje glumaca stvara čitav svet u kome se predstava događa uz apsolutni minimum pomoćnih sredstava. Premijera će biti 15. juna u 20:00č.

Kraj sveta u tri čina

Omnibus predstava „Kraj sveta u tri čina“ nastaje po tekstovima: „Pod suknjom“, Kristine Kegljen, „Aktivistkinje“ Katje Gorečan i „Svet zaslužuje kraj sveta“ Tijane Grumić. Otpor i osveta ženskih likova otvaraju se kao ključna zajednička pitanja koja su nit celine. Predstava ima veoma jasno izražen feminizam koji u centar stavlja položaj žene kroz vremena, sa posebnim fokusom na današnju sliku društva.

 

Izvor slike: tomertu/GettyImagesPlus