Balajaž za kratku kovrdžavu kosu: Inspiracija za vas!

24. januara 2023.

| Hana Dunđerov
Ako mislite da je balajaž tehnika neprimenjiva na kratkoj kosi (ili na kovrdžavoj) - varate se!

Balajaž za kratku kovrdžavu kosu jeste efikasan način da istaknete lokne i date im dašak svetline. Ovo zahteva da nađete fenomenalnog koloristu, ali razultati koje ćete postići su sasvim dovoljna nagrada.

 

Šta je balajaž?

Uopšteno govoreći i pojednostavljujući, balajaž (balaiage) je tehnika koja podrazumeva stvaranje posvetljenih slojeva kose/pramenova koji je stapaju sa vašom prirodnom bojom kose na potpuno prirodan način. Krajnji efekat je takav da kosa izgleda prirodno, kao da je niste farbali, nego ste posvetleli na suncu.

 

Da li je moguć balajaž na kratkoj kovrdžavoj kosi?

Sada kada smo uopšteno pričali o balajažu, možemo nastaviti tako što ćemo se fokusirati na balajažu na kovrdžavoj kosi, a posebno na kratkoj kovrdžavoj kosi. Mnogi veruju da balajaž na kratkoj kosi nije moguć, ali je ovo potpuno pogrešno uverenje. To je postupak koji može da radi samo zaista talentovan frizer jer zahteva posvećivanje  izuzetne pažnje detaljima: mora da osvetli kosu, a da izbegne neželjene nagle prelaze između boja.

 

Balajaž na tamnoj kovrdžavoj kosi

Tamne brinete ili crnke mogu birati između velikog broja nijansi koje im omogućavaju da posvetle kosu, a i dalje zadrže prirodan izgled. Rezultat?Sjaj sa veoma prirodnim efektom koji utiče na celo lice, dajući mu opušteniji izraz.  Što se tiče harmonije boja, ako imate tamniji ten ten, naš savet je da zajedno sa frizerom izaberete neku toplu nijansu koja će im posvetleti i ten. Nijanse karamele i lešnika su odličan izbor. Ako imate svetliji ten, onda birajte hladne tonove, svetle smeđe ka plavoj.

Balajaž na svetloj kovrdžavoj kosi

Vaša kosa je svetlo smeđa ili tamnoplava i želite da joj date dodatni sjaj? Balajaž bi mogao biti adekvatno rešenje. Ako vam je kosa svetlosmeđa ili tamnoplava, a ten toplog podtona, koristite zlatne nijanse meda, bogato i obimno. Savet za one koji imaju svetlo smeđu ili tamnoplavu kosu, ali im je ten hladnog podtona, usmerite se na hladne nijanse plave boje, koje su takođe u stanju da daju izuzetan sjaj.

Izvor vesti: marieclaire.it

Izvor slike: Pixel/gettyimagesplus

Nastavite da čitate